Mitt i Vasastan

Öppen scen ger livlig sommar i Vasaparken

- Mimmi Epstein DU NÄSTA VECKA?

På The Corner, stället i Vasaparken vid korsningen Odengatan/Dalagatan händer det grejer i sommar. I tisdags startade sommarsäso­ngen, storslaget, med uttagning till SM i poetry slam som avgörs i Uppsala i augusti. Många nyfikna Vasastadsb­or stannade till och lyssnade. En av dem som gick vidare till final var Anna Wallde, uppväxt i Vasastan.

– Det var ett helvete att välja texter. Jag har en ny, men också en som jag vet att publiken brukar gilla och som verkligen sitter, säger Anna Wallde som var ensam kvinna bland de åtta tävlande.

Poetisk blandning

Nu är det dags för Vasastadsb­orna att kliva upp på scen.

– Från och med nu kommer vi att köra öppen scen för poesi varje tisdag. Vi blandar etablerade poeter med folk som är nyfikna och vill prova. Kanske kan vi även dra ner Staffan Westerberg någon kväll. Jag hoppas att det finns ett intresse hos lokalborna, om inte annat är vi här för att väcka ett. Vissa kulturyttr­ingar, som till exempel estradpoes­i, kan folk behöva bli ”utsatta för” innan de vet att de gillat det. Vi lockar med bärs, burgare och parkhäng. Resten får man på köpet, säger Christine Sahlström på Stockholm Poetry, som sköter artistbokn­ingarna och underhålln­ingen på The Corner.

– Normalt sett har ställen sommaren uppbokad den här tiden, men vi börjar nu. Planen är att det ska bli en mix av genrer, säger hon.

Tanken är att ha musikquiz på måndagar, öppen scen för poesi på tisdagar, soul och standup på onsdagar, soloartist­er och spoken word på torsdagar och aw med dj:s på fredagar.

– Än så länge är det ”bara” ett vanligt grönt parkfik, men nu riggar vi en ordentlig ljudanlägg­ning. På helgerna satsar vi på brunch, säger Christine Sahlström.

Blir synligare

Tidigare har Stockholm Poetry hållit till i Vitabergsp­arken på Södermalm.

– Det var lite off och svårt för folk att hitta. I Vasaparken blir vi synligare, säger Christine Sahlström, som arbetar tätt med nya platschefe­n för The Corner, James Storey. De träffades under ett av Stockholm Poetrys evenemang.

– Vi vill att något ska hända här varje kväll. Poesi är en bra start. Jag står för utrymmet, James Storey.

Öppen scen för poetry slam, fredags-aw med dj:s, standup och melodikrys­s. Sommaren i Vasaparken blir allt annat än lugn.

 ??  ?? Uttagning till SM i poetry slam Corner i Vasaparken. Sergio Garau var kalibrerin­gspoeten för kvällens tävling
Uttagning till SM i poetry slam Corner i Vasaparken. Sergio Garau var kalibrerin­gspoeten för kvällens tävling
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden