Mitt i Vasastan

När stans singlar får välja – här vill vi helst hångla

- Maria Forsström

Tid för nervösa möten, nattbad och hångel. Men vilka är favoritpla­tserna? En dejtingsaj­t har ställt frågan var i stan vi helst befinner oss när två kanske ska bli en.

Dejtingsaj­ten Match har frågat sina Stockholms­singlar, eller åtminstone 312 av dem, var de helst har sin första dejt någonstans. Populärast­e fiket: Vete-Katten. Och etta på listan över krogar kommer Gondolen.

Niclas Engroth är hovmästare på Gondolen och säger att det är svårt att avgöra med middagsgäs­ter men att de ofta ser folk i baren på första dejten.

– Man ser på gästerna att de inte riktigt känner varandra. Jag tror att det är vanligare att dejta på vardagarna för på helgerna är det så himla mycket folk att det blir trångt och jobbigt.

Varför tror du att just ni är så populära?

– Jag skulle tro att det här med utsikten har lite med saken att göra. Vi har faktiskt någon gång haft par som har träffats här, gift sig efteråt och sedan kommit hit och berättat om det.

Avser ni att uppmuntra detta beteende?

– Om folk tycker att vi är romantiska får de gärna komma hit, säger Niclas Engroth.

Undersökni­ngen visar dessutom att nära 9 av 10 av de tillfrågad­e Stockholms­singlarna föredrar att dejta under våren och sommaren, och att de helst nattbadar på Långholmen och hånglar på Djurgården.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden