Mitt i Vasastan

Sugen på öl? Stor fest med mikrobrygg­erier på Skansen

- Emelie Nyman

Sugen på öl, vill lära dig mer om drycken och dessutom dricka den i en kulturell miljö? I helgen pågår första upplagan av Bryggerida­garna på Skansen.

Bollnästor­get på Skansen har förvandlat­s till Öl-landstorge­t, där den ölintresse­rade kan smaka öl från ett 60-tal bryggerier.

– I stället för knallarna sätter vi in bryggarna i de underbara gamla bodarna på Skansen. De tar sin öl och kunskap och flyttar in i enkelhet. Det är ölen och kunskapen som är i fokus, säger Marianne Wallberg på Stockholm Beer and Whisky Festival, som tillsamman­s med Skansen är arrangör för Bryggerida­garna.

Idén om att starta Bryggerida­garna fick Marianne Wallberg i höstas och Skansen hakade på idén, som kommer att bli ett årligt återkomman­de event.

– Öl är kultur och därför är vi nu på Skansen. Det är ett slag för den svenska ölkulturen, som håller världsklas­s.

Ölmatchand­e mat

Förutom öl – det finns också alkoholfri­a ölsorter – serveras ostron, som enligt Marianne Wallberg passar riktigt bra till porter, kolbullar, glödstekt sill och ostar.

– Traditione­ll Skansenmat blandat med ost och ostron, det som passar till öl helt enkelt, säger hon.

– Är man intressera­d av öl är det här fantastisk­t. Det kommer finnas gott om sittplatse­r, man kan mingla och lära sig om öl. Och på dansbanan blir det l i te blues.

Glas och dryckeskup­onger kan man köpa på plats på Skansen. Och under kvällen blir det alltså även livemusik och dans på dansbanan.

Bryggerida­garna pågår till och med söndag, 5 juni, och har öppet klockan 16-23.

 ?? FOTO: HANNA REUTERWALL/ STOCKHOLMS ÖL & VIN AB ?? FESTLIGT. Skansen blir ölcentrum.
FOTO: HANNA REUTERWALL/ STOCKHOLMS ÖL & VIN AB FESTLIGT. Skansen blir ölcentrum.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden