Mitt i Vasastan

Ulla-Britt, 74, ilsknade till – blev Rap-Bella på Yotutube

- Andreas Jennische

Ulla-Britt Ovesen, 74, tröttnade på att bli arg utan att veta åt vilket håll hon skull rikta ilskan. Sedan hittade hon rappen. Och Youtube.

Det började med en resa till Mallorca. Ulla-Britt Ovesen och maken Harald hamnade på samma hotell som en hord slimmade träningsfe­aks. Ulla-Britt blev irriterad.

– Det ramlade in 120 personer mellan 30 och 40 år med gympadräkt­er som skulle på en föreläsnin­g som hette ”maxa din förbrän- ning”. Alla var jättesmala och snygga och jag tänkte att de inte var kloka. Jag blev lite arg. Man kan väl nöja sig med att sitta och kolla på sport?! Men varför just rap? – Det passade att göra det. Maxa din förbrännin­g lät bra.

Lyssnar du mycket på hiphop och rap?

– Nej, det bara kommer ändå. Jag får någon idé, en rad i huvudet som jag bygger vidare på, något rytmiskt. Jag lyssnar på popkillarn­a som höll på med rap förut, Oskar Linnros och hans kompis. De har varit rappare förut och sjunger rakt på, säger Ulla-Britt Ovesen.

Hon har 18 korta låtar på Youtube, alla inspelade med mobilkamer­a och med beats som hon hittat på nätet. Filmar gör maken Harald.

Är du mest gangstarap eller party?

– Gangster? Jag vet inte. Det är nog mer party. Men jag blir lite förbannad på nya dumma saker.

Det är inte så viktigt med etikettern­a, konstatera­r hon.

– Äldre människor måste också få ha lite kul!

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? RAPPAR OM SÖDER. Ulla-Britta bor på ”rätt” sida av Åsögatan. Den som ligger längst från Sofo.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE RAPPAR OM SÖDER. Ulla-Britta bor på ”rätt” sida av Åsögatan. Den som ligger längst från Sofo.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden