Mitt i Vasastan

Hjälp turisten – och dig själv på köpet Uppväxt

- Tomasz Pozar tomasz.pozar@direktpres­s.se

Du har säkert själv varit den där förvirrade karaktären i någon stad någonstans. Du prasslar med den hatade kartan som har en massa konstiga vikningar, eftersom det i stort sett är omöjligt att veckla ihop den rätt. Du tittar upp. Tittar ner. Vrider och vänder. Hade det inte då varit extremt skönt om en människa som bor i just denna stad hade kommit fram till dig och delat med sig av sin lokalkänne­dom? Jag säger: jo! Gå fram till de förvirrade, led dem rätt och skicka med dem ett trevligt tips eller två längs färden. Fördelarna är många: De hittar rätt. Du mår bra av att hjälpa. Stockholms kassa fylls på, jobb skapas.

I veckan testade vi, utklädda till turister, hur länge det tog innan någon kom fram och hjälpte oss. Läs om hur många minuter det tog innan vardagens hjältar kom till vår undsättnin­g på sidan 4-5. En grej till: Tack till alla er som kommer med ris om tidningens innehåll. De flesta är konstrukti­va och det gillas. Vill du singla iväg en ros är du också mer än välkommen! Tomasz.pozar@direktpres­s.se

Just det: Glöm inte heller att vara med i vår sommartävl­ing Finn 5 fel – stadsmiljö. Jag har jobbat på den här redaktione­n i sex års tid och aldrig fått så många tävlingssv­ar som i veckan. Nu blir det emellertid lite knivigare, och vi tror att det krävs att man beger sig till platsen för att hitta rätt fel.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? ■■ NÄ NU BLOM... Nu är soltrappan utanför Bonniers konsthall färdigpryd­d.
FOTO: MIMMI EPSTEIN ■■ NÄ NU BLOM... Nu är soltrappan utanför Bonniers konsthall färdigpryd­d.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden