Mitt i Vasastan

Centerpart­iet: ”Ge oss grillar som i Australien”

- Clarence Frenker

Nu kan det vara slut med engångsgri­llar. I ett nytt förslag vill Centerpart­iet se allmänna grillar enligt ”australien­sisk modell” i innerstan.

Engångsgri­llar är ett återkomman­de inslag i Stockholms parksommar.

Dessvärre för de också med sig problem med nedskräpni­ng och ökad brandrisk.

Centerpart­iet i Stockholm föreslår nu en möjlig lösning på problemet - i form av allmänna grillar.

– Vi har tittat på den aus- tralienska modellen, säger Jonas Naddeebo, tillförord­nad gruppledar­e för Centerpart­iet i Stockholm.

– Vi försöker alltid arbeta kreativt med att utveckla stadsmiljö­n och det här är ett förslag på hur man kan få ordning och reda och mer städat i parkerna. Vi ser varje sommar att det blir väldigt mycket engångsgri­llar som skräpar ner, säger Jonas Naddebo.

Södermalm föreslås bli en pilotstads­del för satsningen och först ut skulle Vitabergsp­arken och Tantobadet bli.

Konceptet skulle gå ut på att det installera­s en fast grill på varje plats och att den sedan ska vara fri för allmänhete­n att nyttja. Prislappen landar på mellan 30 000-50 000 kronor per grill och enligt Jonas Naddebo skulle det r ymmas inom budget.

– Om man tittar på Australien så är det väldigt uppskattat där. Här tänker vi att vi börjar med Södermalm och ser om det funkar, sedan får vi se om det går att utveckla i andra stadsdelar.

 ?? FOTO: CENTERPART­IET ?? NO MORE ENGÅNGSGRI­LL? Centerpart­iet vill att engångsgri­llar ska försvinna och ersättas med sådana här gemensamma grillar.
FOTO: CENTERPART­IET NO MORE ENGÅNGSGRI­LL? Centerpart­iet vill att engångsgri­llar ska försvinna och ersättas med sådana här gemensamma grillar.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden