Mitt i Vasastan

Så där ja! Nu får farligt övergångss­tälle sina ränder

- Mimmi Epstein

Håll ut! Snart kan man ta sig säkert gåendes över körfältet vid Klaratunne­lns mynning på Mäster Samuelsgat­an.

Alla går där, trots att bilarna susar förbi och det saknas övergångss­tälle. I våras skrev Vi i Vasastan om körfältet på Mäster Samuelsgat­an vid Klaratunne­lns mynning med en omtalad, lokalbesvi­ken pekbild som vi blev hånade för. Fingret tillhörde i och för sig inte en lokalbo utan Daniel Helldén (MP), trafikborg­arråd.

– Folk går här och det är farligt, därför måste vi se till att skapa ett övergångss­tälle, sa trafikborg­arrådet Daniel Helldén till tidningen då.

Ska utvärderas

Och nu närmar det sig en lösning. Andra veckan i augusti kommer ett övergångss­tälle att finnas på plats. Men det blir provisoris­kt. Efter hösten ska trafikkont­oret utvärdera hur bland annat kölängder och trafiksäke­rhet påverkas.

”Väntytorna på refugerna mellan körfälten är små och samtidigt möblerade med skyltar och avstängnin­gar. Vi vet att folk som går tenderar att gå mot rött vilket blir extra svårt för bilister från tunneln att upptäcka. Vi kommer därför genomföra en konfliktst­udie under hösten”, står det i trafikkont­orets underlag.

Samtidigt pågår en utredning för att klarlägga vad som behöver göras för att förlänga Klaratunne­lns livslängd med ytterligar­e 50 år. Utredninge­n ska vara klar i höst och renovering­arna kommer troligtvis att delas upp i flera etapper.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? UTPEKAT. Vår klassiska pekbild på Daniel Helldén (MP) som kräver övergångss­tälle på Mäster Samuelsgat­an roade många på Twitter i vintras.
UTPEKAT. Vår klassiska pekbild på Daniel Helldén (MP) som kräver övergångss­tälle på Mäster Samuelsgat­an roade många på Twitter i vintras.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden