Mitt i Vasastan

De tänker sälja allt som känns livsstil

- Mimmi Epstein

Efter två års prat. I slutet av augusti öppnar Vasastadsb­orna Ejub Bicic och Robin Klang livsstilsb­utik i hörnet S:t Eriksgatan/Odengatan.

plan, i lokalen där 7-eleven tidigare låg.

– Vi vill inte säga inrednings­butik, för man ska kunna hitta allt hos oss. Doftljus, tidningar, möbler, lampor och växter. Allt som hör till ens livsstil, säger Ejub Bicic, som menar att butiken kommer att sticka ut.

– Vi ska blanda lokala märken med unika studiomärk­en, som till exempel amerikansk­a Workstead. De designar möbler och lampor och brukar bara finnas i en eller två butiker per land.

Han och Robin Klang bor bara ett stenkast från sin nya butik och varje dag i två år har de pratat varje dag om att starta eget.

– När vi är ute och letar inredning själva hittar vi inte det vi vill ha. Vi har båda ett väldigt stort inrednings­intresse och har renoverat om, bytt ut alla möbler och slipat golvet hemma två gånger på två år, säger Robin Klang.

När kunderna kommer in i butiken vill Ejub och Robin att det ska kännas som att komma in i någons hem.

– Och så ska man kunna köpa allt. Om någon vill köpa disken där kassan står ska personen kunna göra det. Det är så frustreran­de med butiker där allt inte är till salu, säger Ejub Bicic.

 ??  ??
 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? INREDNINGS­ENTUSIASTE­R. Ejub Bicic och Robin Klang öppnar livsstilsa­ffären Perspectiv­e Studio i augusti.
FOTO: MIMMI EPSTEIN INREDNINGS­ENTUSIASTE­R. Ejub Bicic och Robin Klang öppnar livsstilsa­ffären Perspectiv­e Studio i augusti.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden