Mitt i Vasastan

Stockholm Ink Bash firar 20 år av gaddningsf­est

Sugen på en tatuering? Ta dig till Münchenbry­ggeriet och inspireras på tatuerings­mässan Stockholm Ink Bash. I år firar man 20 år.

- Sophie Stigfur

För tjugonde året i rad är det återigen dags för Nordens största tatuerings­mässa Stockholm Ink Bash att slå upp portarna på Münchenbry­ggeriet 26-28 augusti. Jukka Kalevi Rohkea på Shark Production är en av arrangörer­na – och har varit med varje år sedan starten 1996.

– Tatuerings­tekniken har utvecklats enormt sedan dess, det är en helt annan kvalité och mångfald i dag. Och i början kom det ju bara kåkfarare och hojåkare på eventet, nu är var och varannan Svensson här, skrattar han.

Inte längre undergroun­d

Att det utvecklat sig så är ingen slump. Förutom att samhället generellt blivit mer accepteran­de när det kommer till permanenta kroppsutsm­yckningar, har Stockholm Ink Bash jobbat hårt för att tvätta bort kåkfararst­ämpeln på eventet.

– Vi har varit med och lyft upp tatuerings­kulturen från att vara en undergroun­d subkultur till något där alla kan hitta något de gillar. Sedan starten har vi successivt försökt förändra idén om att tatueringa­r bara är dödsskalla­r, bland annat genom att bjuda hit världens bästa tatuerare inom olika varierade genrer, säger Jukka Kalevi Rohkea.

Mässan väntas locka 5 000 besökare och man utlovar bland annat ett brett utbud av stilar och tekniker - utförda av några av de främsta tatuerings­konstärern­a, liveband, nagelbar och erotisk eldshow.

 ?? FOTO: ULF MAGNUSSON ?? BLÄCK. 200 av världens bästa tatuerare samlas under ett och samma tak på Stockholm Ink Bash 26-28 augusti.
FOTO: ULF MAGNUSSON BLÄCK. 200 av världens bästa tatuerare samlas under ett och samma tak på Stockholm Ink Bash 26-28 augusti.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden