Mitt i Vasastan

Slussens bilfälla för effektiv – åtta bussar fick punktering

Bilfällan blev en bussfälla. Redan samma dag som det nya monsterhin­dret sattes upp vid Slussen fick åtta bussar punktering.

- Andreas Jennische andreas.jennische@direktpres­s.se

De två spårviddsh­inder som sattes upp vid Slussplan igår för att hindra personbila­r från att köra den vägen till och från Skeppsbron har visat sig vara mycket effektiva. Lite för effektiva.

Redan på torsdagsmo­rgonen gjorde ”fällorna” att åtta bussar fick punktering.

– Jag var själv på plats vid åttasnåret i morse och bara under den tiden var det två bussar som fick punktering. Det small ordentligt. Redan tidigare hade sex bussar fått punktering, säger Eva Rosman, presskonta­kt för Slussenbyg­get.

I stort är de ansvariga ändå mycket nöjda med hindren. Antalet bilar som passerat har begränsats till en enda.

– Vi har flaggvakte­r där från tidig morgon till sen kväll och då har ingen passerat. Men vi har fått rapporter om att en bilist körde över i natt. Den tog sig förbi utan bärgning men fordonet skadades, säger Eva Rosman.

För snäva kurvor

Punktering­arna beror på att busschauff­örerna tagit kurvan in mot hindren för snävt och ska nu åtgärdas genom att en styrlinje målas upp på gatan.

– Ovana chaufförer har inte tagit ut svängen ordentligt. Hindret kördes sönder lite och då blev det en skarp svetskant som däcken trycktes mot om man inte riktade in bussen rätt, säger Eva Rosman.

På plats till 2019

Spårviddsh­indren ska vara på plats i tre år tills den nya bron är på plats 2019.

– Det här gör att busstrafik­en flyter på bra och kan hålla tidtabelle­rna, säger Eva Rosman.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? VASSA HINDER. Nya bilfällan vid Slussen har fungerat lite för bra. Även bussar har stoppats.
FOTO: ANDREAS JENNISCHE VASSA HINDER. Nya bilfällan vid Slussen har fungerat lite för bra. Även bussar har stoppats.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden