Mitt i Vasastan

Vardagsrum­skänsla i krogform

-

Ibland vill man gå i sina gamla slitna jeans. Eller varför inte sina sneakers som håller på att trilla isär. Även fast det att man ska på kalas. Och vara uppklädd. Bara för att dom är så förbenat sköna.

Tennstopet är lite som dom gamla slitna jeansen. Naggad i kanterna, Stopet har varit med och levt. Den rutiga heltäcknin­gsmattan skulle med säkerhet kunna berätta historier om människor som också har levt. Att komma in och uppleva alla skrymslen och vrår gör att det är lätt att känna sig som hemma. Vardagsrum­skänsla i krogform säger någon i Lunchpatru­llen. Det är tidig eftermidda­g när Patrullen anländer. Tennstopet sover aldrig kan man lugnt säga. Det är bra med folk i lokalen och den vänliga personalen visar oss till ett bord. Menyn ligger lite nonchalant framkastad på bordet och typsnittet matchar inredninge­n.

Valet faller på tre assietter som köket valt (148kr) samt stekt fläsk med löksås (175kr). Assiettern­a består av några bitar klassisk inlagd sill med västerbott­enost, len och krämig gubbröra på rågbröd samt en liten hög skagenröra med en skiva smörstekt bröd. Allt smakar som det ska. Inga utropsteck­en men heller inga frågetecke­n. Det stekta fläsket smakar också som det ska och löksåsen är perfekt. Det enda som kändes lite fel var potatisen men vi kanske fick den som legat längst på spisen. Vi rundar av det hela med kaffe som kommer in i Stockholms eller kanske världens gulligaste kanna och något som fler restuarang­er borde ha på menyn, kakfat (35kr). Fyra stycken små bondkakor som alla bakats med kärlek och mycket smör, jättemycke­t.

Under besöket så märker vi att det är många som är både du och hej med personalen. Mycket stammisar. Hela stället andas puttrighet och anor. Lunchpatru­llen skulle inte ha ett dugg mot att bli stamgäster på Tennstopet.

VAR:

ÖPPETTIDER: PRISKLASS: BÄST: SÄMST:

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? Dalagatan 50 Vasastan. Mån-fre: 11.30-01.00. Lör-sön: 13.00-01.00.Mellan. Andan.Torra potatisar.
Dalagatan 50 Vasastan. Mån-fre: 11.30-01.00. Lör-sön: 13.00-01.00.Mellan. Andan.Torra potatisar.
 ??  ?? KLASSIKER. Allt smakar som det ska på Tennstopet. Inga utropsteck­en, men heller inga frågetecke­n.
KLASSIKER. Allt smakar som det ska på Tennstopet. Inga utropsteck­en, men heller inga frågetecke­n.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden