Mitt i Vasastan

Hög instagramf­aktor = succé

- Annica Ögren 073-600 69 17 annica.ogren@direktpres­s.se

Vi har alla sett dem i flödet på Instagram och Facebook. Bilderna och alla selfies mot uppseendev­äckande eller påkostade bakgrunder från olika typer av event. Och visst har det blivit allt viktigare att föreviga våra dagliga sysslor i flådiga bilder och videos på sociala medier. Ju fler likes, desto större spridning – där den största vinnaren är den smarte arrangören.

Kulturfest­ivalen, som bland an- nat visade den spektakulä­ra fjädershow­en förra veckan, är en arrangör som lägger stor vikt på att skapa spridning i sociala medier.

– Vi har profession­ella fotografer på festivalen för att få bra bilder. Vi försöker göra så mycket vi kan då vår viktigaste kommunikat­ionskanal ju är Instagram och Facebook, säger Niklas Walqvist, redaktör för digitala medier på Kulturfest­ival och We Are Sthlm och fortsätter:

Det blir allt viktigare att få spridning på spektakulä­rt innehåll i sociala medier för att locka fler besökare till event. Vi försöker peppa folk att komma hit genom att man kanske sett bilder eller video i sitt flöde på internet.

– Denna festival pågår ju bara i sex dagar och är inget event som många köper förköpsbil­jetter till, utan vi försöker då istället peppa folk att komma hit genom att man kanske sett bilder eller video i sitt flöde på internet.

Populära prickar

Även på Moderna museet – som just nu visar en utställnin­g av konstnären Yayoi Kusama – har man lyckats få spridninge­n på de uppseendev­äckande prickarna.

– Vi tror ju mycket på att konst kan sätta igång saker hos människor. Den här utställnin­gen är också så estetisk att det nog kan bli en upplevelse som många vill ta del av när man ser inspireran­de bilder spridas på Instagram, säger Kristin Ek, pressekret­erare, Moderna museet.

Jobbar strategisk­t

Betyder det att nöjesarran­görer anordnar event efter möjlighete­n att få spridning i sociala medier? Ja till viss del.

– Vi jobbar ju strategisk­t med våra sociala medier för att vi vill inspirera såklart, men också för att vi vill ha fler besökare, säger Kristin Ek.

 ??  ??
 ??  ?? COLOR RUN I TANTOLUNDE­N. Deltagarna springer och blir bombardera­de med färg. De får även med sig några färgpåsar att själva kasta på varandra. Ett mycket Instagram-vänligt event.
COLOR RUN I TANTOLUNDE­N. Deltagarna springer och blir bombardera­de med färg. De får även med sig några färgpåsar att själva kasta på varandra. Ett mycket Instagram-vänligt event.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden