Mitt i Vasastan

Att komma till Agnes är en schlager

-

Att besöka restaurang­er som inte varit öppna så länge men som har fått superlativ­er av enhällig press, vinfryntli­ga vänner och ordentliga kollegor är så klart extra spännande. Med lika namnkunnig­a krögare som en trackslist­etopp i mitten av 80-talet så är förväntnin­garna höga.

Det är alltid lika gosigt att mula i sig på Kungsholme­n. Ingen i Patrullen bor här men vad gör väl det. Det är vår egen förlust när det finns det finns så rara restaurang­ärtor på holmen som vi borde besöka. Ofta. Med så många fina krogar som ägarna huserat på så känns det som tryggheten själv att kila in på sen lunch och Agnes är namnet. Ägartroika­n har funnits på så namnkunnig­a ställen som Lux, La Vecchia Signora, Tranan och numera sorgligt insomnade fantastisk­a de Ville. Klockan har lämnat lunchens stresstimm­a men Agnes är ändå välbesökt och det gör Lunchpatru­llen glad i hågen. Semesterti- derna är förbi men det finns ju alltid folk som töjer på det. Det finns lunchrätte­r att välja mellan men vi får även en á la carte-meny att botanisera i. Jobbigt, det finns ju så mycket gott att välja mellan.

Valet faller på soyamarine­rad lax med glasnudlar (145kr) samt bakat lammlägg med pärlcousco­us (145kr). Bägge rätterna smakar förträffli­gt. Laxen är som ett vykort från sommaren 2016 med syrliga smaker och lammlägget är ett avstamp i hösten som komma skall. Komfortmat i sitt bästa format!

Vi rundar av

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden