Mitt i Vasastan

Italiensk glassbar tar över när Eko Wera tar ner skylten

- Max Byström

Den svenska mästaren i glass, Kennet Erlandsson, öppnar verksamhet i Eko Weras lokaler. ”Vi ska försöka matcha den där neonskylte­n”, säger han.

I april vann Kennet Erlandsson­s glassbar och café Snö på Kvarnholme­n SM i bästa glass. När han inte finslipar sina smaker där undervisar han i glassmakan­de på Gelato-universite­t i italienska Bolgna. Och snart flyttar han in i Eko Weras gamla lokaler på Odengatan.

– Jag har alltid velat ta konceptet till Vasastan och nu har jag hittat det perfekta läget och perfekta lokalen för Snö, säger han.

Hur ska du matcha Eko Weras neonskylt?

– Ja, hur ska vi kunna slå den? Det har vi pratat jättemycke­t om, faktiskt. Jag älskar neonskylta­r och vi tittar på neon, men det är en kostnadsfr­åga. Det blir svårt att matcha den skylten men man får göra ett försök.

Glass och tårtor

Utöver vanlig glass kommer du att kunna köpa tårtor och bakelser och till och med chokladbol­lar helt av glass. Dessutom ska det serveras focaccia och kaffe.

Han t ar över lokalen i oktober och till e n början använda den för utbildning­ar. Till våren öppnar även glassbaren. Eller Gelaterian, som han föredrar att kalla det.

– Gelato är det italienska ordet för glass. När jag pratar om min produkt pratar jag alltid om gelato, säger han.

 ??  ?? Kennet Erlandsson.
Kennet Erlandsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden