Mitt i Vasastan

Nya takterrass­en i City ska bli gratis häng för stockholma­re

- Andreas Jennische

Hela Gallerian-kvarteret görs just nu om till Urban Escape – ett kluster med butiker, kontor, hotell, krogar och en ny takterrass dit alla stockholma­re ska ges tillträde.

Det är AMF Fastighete­r som just nu gör om de fem fastighete­r som ingår i Galleriank­varteret. Ytan omfattar 131 000 kvadratmet­er och kostnaden beräknas till cirka 3,5 miljarder kronor.

Två nya hotell – At Six och Hobo – öppnar i mars 2017 och då slår även en ny restaurang upp dörrarna. Krogen ska drivas av Frida Ronge, specialise­ra sig på japanskt och utformas av arkitekten Gert Wingårdh.

Det största taket i kvarteret ska göras till en publik plats där stockholma­re och andra besökare ska kunna umgås utan att behöva handla något.

– Vi vill skapa en plats där människor vill vara, det är genomgåend­e för hela Urban Escape, säger Henriette Johansson, marknadsom­rådeschef på AMF fastighete­r, som tidigare jobbade med Ringen centrum på Söder- malm där hon var med och utvecklade den nya foodcourte­n där.

Exakt vad terrassen ska innehålla är inte klart men enligt Henriette Johansson ska finnas plats både för den som vill sitta ner och äta något och för den som vill få en stunds rekreation.

Takterrass­en öppnar senast 2019.

Det omgjorda kvarteret får en ny entré mot Brunkeberg­storg, som samtidigt piffas upp.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? ROOFTOP. Det största taket i kvarteret ska rymma en publik plats. Utformning­en är inte spikad men tanken är att det ska gå att sitta här och äta och att det ska finnas plats för ”välmående”. Det ska inte behöva kosta att vara på ”The Rooftop”, som...
FOTO: ANDREAS JENNISCHE ROOFTOP. Det största taket i kvarteret ska rymma en publik plats. Utformning­en är inte spikad men tanken är att det ska gå att sitta här och äta och att det ska finnas plats för ”välmående”. Det ska inte behöva kosta att vara på ”The Rooftop”, som...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden