Mitt i Vasastan

Kritik mot Joe & the Juice – drinkarna bryter mot lagen

- Michael Toll

Expansiva dryckesked­jan Joe & the Juice har dragit sin juicemeny alldeles för långt. De ljuger och bryter mot lagen, enligt miljöförva­ltningen.

Kaffe- och juicebaren ”Joe & the Juice” fick nyligen besök av personal från miljöförva­ltningen som kontroller­ade verksamhet­en.

Rent och snyggt, godkänd sophanteri­ng och helt korrekt hantering av livsmedel. Men på ett annat plan var kontrollan­terna dock inte nöjda.

Namnen på drinkarna ”Go Away Doc” (äpple, morot och ingefära) och ”Immunity” (grapefrukt, passionsfr­ukt och äpple) är en- ligt miljöförva­ltningen ett medicinskt påstående. Och det är inte lagligt att skriva att fruktjuice­r kan ”förebygga, behandla eller bota mänskliga sjukdomar”.

Ren nonsens, enligt Joe & the Juice.

– Drinkarna har haft de här namnen i tolv år och ingen har stört sig hittills. Jag har aldrig hört någon kund klaga, folk fattar att namnen är skämtsamma, säger Jonatan som jobbar på Joe & the Juice på Klarabergs­gatan. Enligt miljöförva­ltningen ska företaget åtgärda avvikelser­na, och poängterar även att det kan finnas fler produkter i sortimente­t som kan bryta mot lagen.

– Herregud, bara för att man beställer en ”Sex on the beach” i baren får man ju inte per automatik sex på stranden, säger en person på företags kontor på Kungsgatan som vill vara anonym.

Livsmedels­kontrollen genomförde­s 11 augusti. Miljöförva­ltningen förväntar sig att Joe & the Juice nu ändrar benämninga­rna på sina fruktdrink­ar.

Herregud, bara för att man beställer en ’Sex on the beach’ i baren får man ju inte per automatik sex på stranden.

 ??  ?? Juicernas namn gör att kunder luras att tro att frukten kan bota sjukdomar.
OLAGLIG DRICKA?
Juicernas namn gör att kunder luras att tro att frukten kan bota sjukdomar. OLAGLIG DRICKA?

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden