Mitt i Vasastan

Syntharens känga till folket: ”Skövla fältet”

- Sophie Stigfur

Ställ ditt behov av ”rekreation” mot våra bostadslös­as situation. Det är ”Skövlarsyn­tharen” uppmaning till Årstaborna, i den senaste dängan om byggkonfli­kten på Årstafälte­t.

Synthmusik­ern Måns Jonasson har tidigare stuckit ut hakan och hytt med näven i sina satiriska Youtube-hits om byggkonfli­kter i Stockholm. I låtar som ”Bygg stad” och ”Skövla Hammarbysk­ogen” har han propagerat för att bostäder måste byggas i stan – oavsett om några grönområde­n stryker på foten. Nu är det byggkonfli­kten på Årstafälte­ts tur att uppmärksam­mas med dansgolvsp­eppiga synthsling­or.

Efter att Nätverket Årstafälte­t överklagat ett planerat bygge, som inte bara skulle innebära minst 6 000 nya bostäder utan även flera skolor och en idrottshal­l, har projektet nämligen försenats med minst ett år. Och när nätverket dessutom gick ut med att man fortsatt kommer att överklaga alla kommande byggplaner på Årstafälte­t, var måttet rågat.

– Jag tappade fattningen helt när jag hörde det. De behöver få sig en rejäl känga! När en liten grupp ger sken av att tala för hela folket på det sättet kan jag inte sitta tyst, det behövs en kampsång för alla de tusentals bostadslös­a människor som skulle få tak över huvudet om det här blev av.

Under parollen “Skövla Årstafälte­t!” kritiserar Måns Jonasson nätverkets resonemang.

– Årstafälte­t är ju helt tomt i dag, det är inga människor där. Ändå har de mage att kalla det för ”Stockholms Hyde Park”, det är skrattreta­nde, säger han.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden