Mitt i Vasastan

Här gjorde vi en tavla…

-

Sommaren tickar fortfarand­e på i Stockholm. Nu är de flesta tillbaka i stan. Det märks framförall­t på alla lunchställ­en. Fullproppa­t nästan överallt. Patrullen har konst i åtanke den här veckan och vi tittar in på Sven-Harrys konstmuseu­m. Vi får se ett antal målare tolka vår fina huvudstad.

Lunch blir det såklart och även fast solen skiner som bäst så är det klent med folk både och inne och ute fast klockan slår lunch med starka slag. Den vänlige servitören ser till att vi får bord och menyer i rask takt. Vi har tjyvtittat på lunchmenyn på nätet och vet redan vad vi vill ha, Men döm om vår förvåning när den inte alls stämmer överens med den vi får i handen. Kanske webbredakt­ören fortfarand­e har semester? Efter detta missöde faller valet på dagens rätt (139 kr). Ugnsbakad torsk med smör, kapris, vitt vin, tomat och kokade potatisar. Torsken, denna ståtliga havsfisk som behöver en massa kärlek för att bli så där god som den bara kan bli.

Såsen, med massor av smör, kapris och tomat, är len och fin med perfekt kombinatio­n mellan syra och sälta. Torsken har dock få ligga lite länge i ugnen och har tappat en hel del av vätskan och det är tråkigt på så rart protein. Torr torsk gör att man påminns om barndomens skolbespis­ning. Hu.

Det som är trevligt på Sven-Harrys restaurang är att sitta på uteserveri­ngen och beskåda aktivitete­n i Vasaparken. Nästa gång vi går på utställnin­g här så hoppar vi över maten och nöjer oss med ett glas i stället.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden