Mitt i Vasastan

Så blir nya höghöjdsre­staurangen

- Michael Toll

Det är fortfarand­e några år kvar innan du kan käka mat 80 meter upp i luften vid Liljeholms­kajen.

Men planerna går framåt för restaurang­en högst upp i ”Kajplats 6”, ett av de totalt fyra höghus som byggs längs vattnet. Flera stora krogar är intressera­de av det unika läget.

– Vi för samtal med flera olika intressent­er. Vi hoppas kunna komma överens med en restauratö­r senare i höst, säger Jon Vidar Semb-Josefson, projektled­are på JM som bygger höghuset.

Påbyggnad i glas

Lokalen högst upp blir en påbyggnad i glas och ska bli cirka 400 kvadratmet­er stor. Till det tillkommer en terrass i söderläge på 60 kvadratmet­er.

– Jag har varit uppe på taket till huset intill och fått mig en uppfattnin­g om utsikten. Den är fantastisk. Den här restaurang­en kommer bli något extraordin­ärt, något helt annat än vad vi är vana vid här i Stockholm, säger Jon Vidar Semb-Josefson.

Planen är att restaurang­en kommer ha en egen hiss som transporte­rar kunder från entrén de 26 våningarna upp.

Husbygget drar igång nästa år och enligt planerna kommer al l t vara klar t någon gång runt 2020.

Nästan lika högt som både DN-skrapan och Skatteskra­pan. Men förutom milsvid utsikt står det klart att nya höghöjdsre­staurangen på Liljeholms­kajen även kunna skryta med stor utomhuster­rass.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? ILLUSTRATI­ON: ALESSANDRO RIPPELLINO ARKITEKTER ?? BLICKA UT ÖVER STAN. Så här kommer det utsikten att vara från restaurang­en högst upp på Liljeholms­kajens ena höghus.
ILLUSTRATI­ON: ALESSANDRO RIPPELLINO ARKITEKTER BLICKA UT ÖVER STAN. Så här kommer det utsikten att vara från restaurang­en högst upp på Liljeholms­kajens ena höghus.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden