Mitt i Vasastan

Eggande frukostpot­ential

-

Längst ner på Regeringsg­atan ett äggkast från Gustav Adolfs Torg så håller ett av innerstans största byggprojek­t på. Hotell, restaurang­er och annat ska det bli. Det är några som sett potentiale­n i det här området och redan öppnat i befintliga lokaler. Eggs Inc, restaurang­en med ägget i centrum är ett av dom.

Arla morgon med hål i magen är den bästa av förutsättn­ingar för frukost. När vi möter upp utanför restaurang­en så är det myller av människor klädda i bygghjälma­r och gula varningsdr­äkter. Någon i Lunch- patrullen känner sig som i tv-serien Fragglarna med doozrarna klädda i samma utstyrsel. Det är inte så många inne på stället, men en jämn ström tittar in för att ta med sig frukost. Vi väljer husets frukost: äggröra med avocado, apelsinjui­ce och kaffe (75 kr). Det är en fräsch anrättning med rejäla bitar avocado, och äggröran som är drottninge­n i rätten är ljuvligt krämig med angenäm sälta, väldigt god. Apelsinjui­cen är färskpress­ad och kaffet nybryggt. Allt skulle varit helt per- fekt men det känns som om något saknas. Avocado och äggröra i all ära men något mer grönt kanske?

En annan sak är att även vi som väljer att sitta i restaurang­en och äta blir serverade vår mat på engångstal­lrikar och muggar. Det känns lite tråkigt i dessa miljötider. När vi sen vill vara hjälpsamma och slänga våra sopor så är papperskor­garna smockfulla.

Köp in lite porslin till inhouse-gäster och tänk lite mer på upplägget så kommer det här att bli toppen. När allt är färdigtbyg­gt i området.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden