Mitt i Vasastan

Populärt pubquiz byter namn – vill undvika SVT-stämning

- Johann Bernövall

På måndag 26:e september är det premiär för ett pubquiz som skulle ha hetat På Spåret på Neverland vid Medis. Men på inrådan från jurister på SVT har frågesport­en nu bytt namn till Sista Färden.

Det var hösten 2015 som det lokala På spåret-quizzet först såg dagens ljus. Efter två säsonger på Kungsholme­n flyttar man nu till Södermalm.

– Det kanske låter lite ledsamt med ”Sista färden”quiz men vi tänker nog på det som positivt. Typ ”nu kör vi som om det vore den sista färden”. Dessutom är det ju världens bästa film! säger arrangören Erik Jonasson Lybeck om quizets namnbyte och skrattar.

Han driver quizet tillsamman­s med kompisen Erik Tjernberg.

– Vi tyckte också det passade sig nu när vi byter lokal och stadsdel. Det utgår fortfarand­e från På spåret-konceptet men vi kommer ha lite mer egen stil på det den här vändan. Tidigare var vi på Biljardpal­atset på Kungsholme­n och då var det alltid fullt med folk. Så det känns bra att flytta en större lokal på Söder, jag tror att det här kommer passa Söderborna utmärkt.

Men namnbytet var inte helt frivilligt, eller hur?

– Haha, inte helt kanske. Det var i samband med att vi var i kontakt med SVT:s lokala Stockholms­nyheter som det kom på tal att det kanske inte var helt okej att vi kallade oss ”På spåret”quiz. Vår medarrangö­r och DJ Patrick El-Hag kontaktade då SVT:s jurister som sa att det nog var bäst om vi bytte. Vi fick en tillsägels­e kan man säga, säger Erik Jonasson Lybeck.

 ??  ??
 ??  ?? VART ÄR VI PÅ VÄG. Erik Tjernberg och Erik Jonasson Lybeck tar sitt populära quiz till Söder.
VART ÄR VI PÅ VÄG. Erik Tjernberg och Erik Jonasson Lybeck tar sitt populära quiz till Söder.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden