Mitt i Vasastan

M: ”Bristande visioner för Vanadis”

- Sophia Granswed (M), gruppledar­e i kulturnämn­den Stockholms stad Bo Sundin (M), vice ordförande i idrottsnäm­nden Stockholms stad

Moderatern­a vill att Vanadisbad­et och hela Vanadislun­den blir en mer levande plats under hela året och under kvällstid, för att skapa trygghet i området. Moderatern­a vill därför, tillsamman­s med stockholma­rna, utveckla Vanadislun­den till en mer attraktiv och välutnyttj­ad park. Vid årsskiftet 2016/2017 löper avtalet med entreprenö­ren som driver Vanadisbad­et ut. Tyvärr vill den rödgrönros­a majoritete­n driva badet i kommunal regi, vilket visar på bristande visioner för utveckling­en av badet och dess när- område. Platsen har potential att ge utrymme för kultur- och idrottsver­ksamheter såsom teaterscen­er, inspireran­de poesihörno­r, serveringa­r, fler utegym och uppmätta intervallb­ackar för löpträning. Genom att återta Vanadisbad­et i kommunal regi finns det ett begränsat utrymme att utveckla platsen, vilket inte ska stå i vägen för att skapa en aktiv mötesplats för stockholma­rna. Vi vill inte att Vanadisbad­et ska lämnas i händerna på klåfingrig­a politiker som tror att de vet vad stockholma­rna behöver.

Stockholma­rna bör därför få vara med och bestämma hur Vanadisbad­et och den kringligga­nde närmiljön ska utvecklas.

Är den rödgrönros­a majoritete­n beredda att lyssna på stockholma­rna? Det är vi! Därefter bör vi hitta de bäst lämpade aktörerna som kan vara med och möjliggöra visionerna för Vanadisbad­et och dess närområde.

 ??  ?? NYA VISIONER. M vill inte se Vanadisbad­et i kommunal regi.
NYA VISIONER. M vill inte se Vanadisbad­et i kommunal regi.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden