Mitt i Vasastan

Curry-pris hägrar för bengalisk fine-dining

- Johann Bernövall

Det är Ultimat, den senaste krogen i restaurang­imperiet Shanti och dess ägare Nahid Hassan, som är nominerade till årets restaurang och kock på den brittiska tävlingen Curry Life Awards.

Nu på lördag den 15 oktober få vi veta om Nahid Hassan tar hem priset som utses av tidskrifte­n Curry Life Magazine. Det är inte vilken mat som helst som serveras på Karlbergsv­ägen, berättar han.

– Det här är min mammas mat som den var när jag var liten. Det är mat som håller på att försvinna, till och med i mitt hemland Bangladesh. Jag gör allt själv från grunden och det är närodlat. Faktum är att vad jag vet är den här typen av bengalisk finedining inte bara unik i Sverige utan i hela världen, säger Nahid Hassan.

Reportrar från Curry Life Magazine besökte tidigare i år restaurang­en, som öppnades i april 2016. I ett reportage beskrev de Nahid och hans restaurang­er som en ”tyst indisk matrevolut­ion” som håller på att ta över Stockholm - och det inte är inte bara brittiska experter som imponeras. Även Vasastansb­orna har så smått börjat hitta till restaurang­en.

– Vi ligger lite off till men det börjar komma allt fler gäster. För mig är maten nummer ett i alla lägen och de som kommer till oss en gång och äter kommer tillbaka, säger Nahid Hassan som själv ska åka till England för att delta i prisceremo­nin.

 ?? ARKIVFOTO: NATALIE NORDENSWAN ?? HOPPKOCK MED HOPKOK. Nahid Hassan reser till England i helgen med hopp om att bli utsedd till årets kock.
ARKIVFOTO: NATALIE NORDENSWAN HOPPKOCK MED HOPKOK. Nahid Hassan reser till England i helgen med hopp om att bli utsedd till årets kock.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden