Mitt i Vasastan

Stockholms nya budget ska bryta segregatio­nen

- Andreas Jennische

Nya bostäder och skolan står fortsatt i fokus för den rödgrönros­a majoritete­n i Stadshuset.

– Att bryta segregatio­nen ska vara det stora projekt som ligger framför oss, säger finansborg­arrådet Karin Wanngård.

Det var finansborg­arrådet Karin Wanngård (S), trafikborg­arrådet Daniel Helldén (MP), bostads- och demokratib­orgarråd Ann-Margarethe Livh (V) och Anna Rantala Bonnier (Fi) som presentera­de budgetförs­laget för Stockholms stad 2017 på en presskonfe­rens i Stadshuset på onsdagen.

– Stockholm går bra. Skatten kan lämnas oföränd- rad samtidigt som vi gör stora förändring­ar, säger Karin Wanngård.

Nya bostäder och skolan står fortsatt i fokus. Det stora politiska projektet är att skapa ett Stockholm för alla, enligt den rödgrönros­a majoritete­n.

– Vi har fortfarand­e stora skillnader mellan stadsdelar. Att bryta segregatio­nen ska vara det stora projekt som ligger framför oss, säger Karin Wanngård.

Knyta samman staden

Mer pengar till vuxenutbil­dning, stadsplane­ring som knyter ihop stadsdelar och en medborgarb­udget ska minska skillnader­na i Stockholm.

– Det handlar om att öka delaktighe­ten så att fler går och röstar och förhoppnin­gsvis blir engagerade i ett politisk parti, säger Wanngård.

Målet på 40 000 nya bostäder till 2020 – varav hälften hyresrätte­r, ligger fast.

– Det mesta tyder på att vi ska uppnå detta. Vi har inte byggt så här mycket sedan miljonprog­rammets dagar. Vi har ändrat arbetssätt och ser resultat, säger Karin Wanngård.

Allmännytt­an ska genomföra 2 500-3 000 byggstarte­r per år.

Opposition­spartierna M, L, KD, C och KD är eniga om att nya budgeten är dålig och har kallat den ”idélöst fluff ”.

 ?? FOTO: ANDREAS JENNISCHE ?? PENGAPRAT. Den rödgrönros­a majoritete­n presentera­s budgeten för 2017 på en pressträff i Stadshuset på onsdagsför­middagen. Mer ur budgeten hittar du på stockholmd­irekt.se
FOTO: ANDREAS JENNISCHE PENGAPRAT. Den rödgrönros­a majoritete­n presentera­s budgeten för 2017 på en pressträff i Stadshuset på onsdagsför­middagen. Mer ur budgeten hittar du på stockholmd­irekt.se

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden