Mitt i Vasastan

Blir bara drinkar nästa gång

-

Lunchpatru­llen har under flera år beskådat Clarion Stockholm, hotellet som ligger mitt i Skanstulls hjärta och deras tappra försök att starta restaurang som ska locka stockholma­rna och deras plånböcker. Det har väl varit si och så med den saken även om vi kan intyga att hotellets brunch som serveras på helgerna är grym.

Samarbetet med Marcus Samuelsson genomsyrar hela Clarion-kedjan med koncept som American Table och Kitchen & Table för att nämna ett par. Eatery Social är det senaste som även finns i Malmö. Det är mat och dryck med fokus på Sydamerika i allmänhet och Mexiko i synnerhet.

Vi kommer till restaurang­en närmare halv ett än tolv och finner att det inte vimlar av folk. Det finns gott om plats och den vänliga servitrise­n visar oss snabbt till ett bord. På det hela taget så är det trevlig personal på Eatery Social. LUNCHMENYE­RNA LANDAR på bordet och förutom dagens rätt och dagens fisk så finns det veckans sallad och vegetarisk­a. Valet faller på dagens rätt (145kr) som är en rejäl bit grillad flank med kryddig grönsaksrö­ra och ris. Nästan allt är vällagat och flanken smakar fint med bra yta. Grönsaksrö­ran är det som binder ihop rätten men riset hade man kunnat varit utan. Varför inte en tortilla eller nachos i stället?

Vad Patrullen förstår är det kvällarna som gäller här. Drinkarna ska vara magiska och stämningen hög. När det gäller lunchen så finns det lite mer att önska. Atmosfären saknas. Vi kommer nog bara hit för drinkar nästa gång. På kvällen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden