Mitt i Vasastan

Hemming, prata inte för oss!

- Förbannat bud

Gustav Hemming från Centerpart­iet skriver om hur Foodoras cykelbud inte vill att LO-facken avtalar bort våra jobb (”Foodoras bud vill inte att facket avtalar bort deras jobb” – stockholmd­irekt. se). Senast jag tittade i Facebookgr­uppen (ja, alla Foodoras bud måste kommunicer­a genom Facebook med ”fleet managers” och via appen whatsapp med ”rider captains” och dispatch) så var han inte med där. Märkligt att han känner att han är i en position att skriva en debattarti­kel om vad vi Foodorabud vill och inte vill ha.

Vi är många som älskar cykling och cykelbudan­de, javisst, och klart finns det några som tycker om att jobba för 70 spänn i timmen. Fortfarand­e undrar jag hur Gustav Hemming känner att han kan ta sig rätten att prata för alla bud. Vi är många som tycker att det är ganska så kasst att i Sverige 2016 tillåta företag som har flera miljoner i omsättning varje år att betala sina anställda så lite. Speciellt är det tradigt att våra vänner som flytt fattigdom eller krig ska hamna i ett system där Centerpart­ister tar sig rätten att uttala sig om vad de vill eller inte vill ha på sitt arbete.

Företag som Foodora som har en bra idé, miljövänli­ga matbud till stadens överklass, verkar alltid slippa undan all form av ansvar för sina anställda. Så skärpning Gustav Hemming och Centerpart­iet. Säg upp dig från politiken och sök jobb som bud. Sen får du självklart sura runt ute på stan själv när vi andra organisera­r oss och försöker få drägliga arbetsvill­kor.

 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? LÅG LÖN. Foodoras bud cyklar för 70 kronor i timmen.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON LÅG LÖN. Foodoras bud cyklar för 70 kronor i timmen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden