Mitt i Vasastan

Nya planen för att ta fast fartdårarn­a

- Per Brandt

Sluthärjat på vattnet vid Hornsberg? Nu skaffar polisen en egen vattenskot­er för att ta fast fartmarodö­rerna i området till nästa sommar.

Vattenskot­rar som kör alldeles för fort och för nära badoch bryggbadar­e vid Hornsberg på Kungsholme­n har varit ett ständigt gissel för både de som hänger i området och för polisen. Nu ska det bli enklare.

Sjöpolisen håller just nu på att köpa in en ny polisbåt – med en egen vattenskot­er.

Hinner ifatt

Upphandlin­gen är överklagad men målet är att den nya vattenskot­ern ska sjösättas till nästa säsong.

– Vattenskot­ern kommer göra det lättare att ta fast andra vattenskot­rar, men själva bevissäkri­ngen med videofilm av hastighet och beteende görs lättare i en större båt. Så skotern tar inte över bevakninge­n utan är ett komplement i vårt arbete av bevakninge­n, säger Johan Skogfeldt, inspektör vid Sjöpolisen i Stockholm.

Inför årets badsäsong lanserade Direkten i Hornsberg en ny satsning på vattenakti­viteter bakom en vattenskot­er. Polisen var inte direkt positiva, inte heller vissa grannar som menade att det redan var ett stort problem med vattenskot­rarna i området, medan andra boende i området gjorde tummen upp.

Ökat antal

I somras uppgav polisen också att antalet vattenskot­rar ökat i området men inte hastighets­överträdel­serna. Och säsongen har varit bra, summerar Johan Skogfeldt.

– Vi var där många gånger i år och såg inga spår efter såna aktivitete­r då. Vi tycker överlag att det fungerade väldigt bra och varit förhålland­evis lugnt i år jämfört med tidigare år, säger han.

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS/LINDA GREN ?? SNART. Polisen ska förhoppnin­gsvis ha en egen vattenskot­er nästa år att jaga fartdårar med.
FOTO: MOSTPHOTOS/LINDA GREN SNART. Polisen ska förhoppnin­gsvis ha en egen vattenskot­er nästa år att jaga fartdårar med.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden