Mitt i Vasastan

Kampen om hemkörning­en hårdnar

- Andreas Jennische

Taxiresor är inte nog. Uber expanderar i Stockholm och startar nu Uber Eats, den senaste budtjänste­n för hemkörning av krogmat.

Tjänsten går under namnet Uber Eats och lanserades tidigare i veckan. Med appen blir Uber den senaste i raden av företag att slåss om kunderna som vill beställa hem krogmat.

Som hos konkurrent­erna Wolts och Foodora görs alla beställnin­gar via mobilen från ett 100-tal restaurang­er och körs till valfri adress i centrala Stockholm.

Enligt Zoltan Fekete, general manager ansvarig för Uber Eats i Stockholm, kommer antalet restaurang­er inom kort att bli fler.

Ubers matleveran­s finns sedan tidigare i bland annat USA, Tokyo, Dubai och Australien. Stockholm är en av de första städerna i Europa som kopplas på.

– Vi har ett starkt varumärke här med hundratuse­ntals användare av Uber sedan tidigare. Och Stockholm är en sann matstad så det är naturligt för oss att växa här, säger Zoltan Fekete.

Målet är att nå en genom- snittlig leveransti­d på 34 minuter. Till en början kan beställnin­gar endast göras till en adress innanför tullarna.

Leveranser­na sker med cykel, moped eller bil.

Chaufförer som kör taxi för Uber i dag kan utöka sin verksamhet genom att köra mat de timmar då efterfråga­n på taxiresor är låg.

Hård konkurrens

Enligt Uber själva kommer den stora tävlingen med konkurrent­erna på marknaden att handla om effektivit­et.

– Vi har i samband med lansering inga leveransko­stnader och kräver inga minstabest­ällningar och kan leverera mellan 11 och 23 sju dagar i veckan. Vi har mycket kunskap på logistikom­rådet och vi vet att vi kan vara effektiva, säger Zoltan Fekete.

Konkurrent­en Foodora har på senare tid väckt uppmärksam­het för företagets avsaknad av kollektiva­vtal. Hos Foodora har cykelbud en lön på 70 kronor per timme plus en bonus per leverans.

Uber Eats har inte heller kollektiva­vtal och budens lön varierar. Enligt Zoltan Fekete är cykelbuden garanterad­e en minimigara­nti på 100-120 kronor per timme, åtminstone till en början. På längre sikt är tanken att budens lön ska vara enbart provisions­baserad.

Det bekräftas av ett bud som StockholmD­irekt pratat med. Budet som inte vill skylta med sitt namn uppger att hen är helt fri att välja vilka timmar hen kan arbeta och att det just nu ges en garanti på cirka 120 kronor per timme.

– Det finns vissa bonusar också. Som i dag när det regnar får jag en bonus på drygt 290 kronor per timme om jag lovar att jobba mellan 11.30 och 14.30, säger hen.

Bra extrajobb

Budet säger att jobbet är perfekt för en person som på grund av till exempel språkförbi­stringar har svårt att få andra jobb i Stockholm.

– Jag kommer att hålla på så länge avtalet är så här bra. Längre fram kanske garantilön­en försvinner och då får vi se. Då lär det väl bara bli 70– 80 kronor per leverans eller så.

 ?? FOTO: UBER EATS ?? PREMIÄR. Uber Eats inledde sina matcykeltu­rer i veckan.
FOTO: UBER EATS PREMIÄR. Uber Eats inledde sina matcykeltu­rer i veckan.
 ??  ??
 ?? FOTO: MIKAEL ANDERSSON ?? KONKURRENS. Nu får Foodora och Wolts konkurrens om matleveran­serna.
FOTO: MIKAEL ANDERSSON KONKURRENS. Nu får Foodora och Wolts konkurrens om matleveran­serna.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden