Mitt i Vasastan

Applåder för tryffelmaj­on

-

Nu är det ofrånkomli­gt. Det kändes som om sommaren var förlorad men så kom den åter och höll oss över vattenytan. Nu har den ledsnat på det. Tur att vi har alla färger som träden förser oss med annars så skulle det vara lika grått som havregryns­gröt. Både inombords och utomhus.

Vi är inte här för att skriva nonsens om sommar, höst och färger utan vi vill helt enkelt deklamera att i höstens dystra mörker får man ta till vissa knep som att unna sig lite lyxig lunch. Det har vi gjort den här veckan.

Lunchpatru­llen har valt den restaurang som är mest Stureplan utan att ligga på Stureplan. Griffins Steakhouse Extraordin­aire med stjärnkock­en Christian Hellberg i spetsen ligger alldeles innan Klarabergs­viadukten blir Kungsholme­n. Fokus är på kött i olika slag men alternativ finnes. Klockan är mitt i lunchrusni­ngen när vi kommer in och vi får vänta några minuter innan bordet blir vårt. Valet faller på råbiff (175 kr) och husets hamburgare (175 kr). Råbiffen är en perfekt kryddad puck på grovmalet ytterlår. Tillbehöre­n är friterad lök och kapris, majonnäs med svartpeppa­r och pommes. Burgaren på högrev med gruyereost och bacon på toppen är perfekt i sin konsistens. Till pommesen får man tryffelmaj­onnäs så god så att Patrullen applåderar. Visst märks det att Stureplans­gruppen är med i ägandeskap­et av Griffins. Några av smakerna känner vi igen från ställen som Grand Escalier och Nosh and Chow men vad gör väl det när allt är så förtvivlat gott.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden