Mitt i Vasastan

Coba stänger – öppnar med italiensk romantik

- Emelie Nyman

Mexikanska Coba byter skepnad och blir italienskt – med livlig cicchetti-bar på nedervånin­gen och italiensk romantik en trappa upp.

alla andra italienska restaurang­er. Det gör de genom att öppna en cicchetti-bar på restaurang­ens nedervånin­g. Cicchetti kommer från Venedig och är barmat som serveras som smårätter, till exempel charkuteri­er, ostar, skaldjur och pasta.

– Här kan man ta något litet utan att det behöver kosta skjortan. På nedervånin­gen kommer vi också att fokusera på pizza, gourmetpiz­za i mindre tappning där man kan köpa bara en slice. Man behöver inte bli proppmätt, det kan vara ett på vägen-ställe också, säger Jonatan.

Pizza med spädgris

– Vi kommer till exempel ha en pizza med spädgris som kommer att bli riktigt bra, säger Raúl.

På ovanvåning blir det dukar och ljus på borden med en stämning av det romantiska Italien och utbudet av italienska viner blir stort.

– Känslan vi vill skapa är två restaurang­er i en. Där nere blir det mer stimmigt och trångt och där uppe får du din space, säger Jonatan.

Fast att de nu satsar på det italienska vill de fortsätta med det sydamerika­nska och mexikanska köket.

– Vi kommer köra en fusion med tacos och ceviche någon annanstans, vi söker efter rätt lokal, säger Raúl.

 ?? FOTO: MICAEL ENGSTRÖM ?? GÖR OM. Jonatan Graf har drivit Coba i tre år och Raúl Deza kommer senast från peruanska Tumi på Söder. Raúl, som är gift med en italienska, har tidigare även drivit en italiensk restaurang tillsamman­s med sin svägerska.
FOTO: MICAEL ENGSTRÖM GÖR OM. Jonatan Graf har drivit Coba i tre år och Raúl Deza kommer senast från peruanska Tumi på Söder. Raúl, som är gift med en italienska, har tidigare även drivit en italiensk restaurang tillsamman­s med sin svägerska.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden