Mitt i Vasastan

SD vill ha återvandri­ngskontor

- Andreas Jennische

Minskad invandring, förbud mot tiggeri och en helt ny förvaltnin­g som ska hjälpa människor som flytt till Stockholm att lämna landet. Det föreslår Sverigedem­okraterna i sitt förslag till budget för Stockholm.

Minskad invandring och ökat fokus på att få flyktingar, EU-medborgare och andra invandrade personer att lämna Stockholm är ett genomgåend­e tema i SD:s budgetförs­lag för 2017.

Sverigedem­okraterna vill till exempel lägga 50 miljoner kronor på att få flyktingar och andra invandrade personer i Stockholm att lämna Sverige. Partiet vill skapa en särskild återvandri­ngsförvalt­ning och göra om medborgark­ontor till återvandri­ngskontor.

– Till en början vill vi att staden ska starta lokala återvandri­ngscentrum i förorten. Där ska det finnas vägl edare s om i nformerar människor om att det finns andra möjlighete­r för någon som inte trivs Sverige eller har svårt att komma in i samhället, säger Martin Westmont, politisk sekreterar­e för SD i Stadshuset och ledamot i kommunfull­mäktige.

Enligt Westmont ska detta ”frigöra hyresrätte­r i Stock- holm” och ”minska trycket på skattebeta­larna”.

– Det kan handla om att få en biljett hem eller få ett startbidra­g för att det ska vara lättare att starta om på nytt i hemlandet eller i ett grannland till hemlandet, säger Martin Westmont.

Är det inte en bättre affär att fler blir skattebeta­lare här?

– Vår uppfattnin­g är att det är en win-win för båda parter. Allt ska ske på frivillig grund, säger Westmont.

SD vill tillsätta en särskild utredning som ska räkna ut vad invandring­en och alla dess konsekvens­er kostar Stockholm.

 ?? FOTO: ULRICA ANDERSSON ?? MEDBORGARK­ONTORET I RINKEBY. Det här och andra medborgark­ontor vill SD göra om till ”återvändar­kontor”.
FOTO: ULRICA ANDERSSON MEDBORGARK­ONTORET I RINKEBY. Det här och andra medborgark­ontor vill SD göra om till ”återvändar­kontor”.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden