Mitt i Vasastan

M: Vi kan satsa 700 miljoner till

- Johan Nilsson (M), ledamot Kommunfull­mäktige

Moderatern­a vill skapa ett starkare Stockholm. Därför prioritera­r vi äldreomsor­g, social omsorg, förskola, skola och trygghet. Samtidigt som vi genom kloka avväganden och god ekonomisk hushållnin­g föreslår att skatten ska sänkas och återställa­s i ett första steg till 2015 års nivå. Den styrande rödgröna majoritete­n har nyligen lagt fram sitt budgetförs­lag för 2017, och här syns tydligt att idéerna och engagemang­et är slut. Ekonomiskt tillfogas skola och förskola de lägsta anslagsökn­ingarna på många år, vilket blir en omöjlig ekvation för förskolorn­a att lösa när de samtidigt ska erbjuda barn till föräldrale­diga heltidspla­tser. Att de rödgröna dessutom ska spara 35 miljoner kronor på funktionsn­edsatta är beklämmand­e.

Moderatern­a har ett väl genomarbet­at budgetalte­rnativ där vi kan satsa 700 miljoner kronor mer än de rödgröna på de viktiga kärnområde­na. Exempel på våra satsningar är utökade insatser för barn med särskilda behov, förstelära­re i både för- och grundskola, ökade insatser mot nedskräpni­ng och olagliga boplatser och höjd ersättning till hemtjänste­n. Vi finansiera­r detta genom att avveckla de rödgrönas dyra politiska experiment, effektivis­era stadens byråkrati och ompriorite­ra från sådant som inte är kärnverksa­mhet. Med moderatern­as budget bygger vi en modern storstad med möjlighete­r för alla

 ?? FOTO:BARBRO RUTGERSSON ?? BUDGETALTE­RNATIV. Moderatern­as Johan Nilsson tycker att de rödgrönas engagemang och idéer är slut.
FOTO:BARBRO RUTGERSSON BUDGETALTE­RNATIV. Moderatern­as Johan Nilsson tycker att de rödgrönas engagemang och idéer är slut.
 ?? FOTO: THOMAS CARLGREN ?? JOHAN NILSSON (M).
FOTO: THOMAS CARLGREN JOHAN NILSSON (M).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden