Mitt i Vasastan

De satte betyg på nya lekplatsen­s riktiga höjdare

Fest i trädkojan, lost i labyrinten och läskigt på toppen av klätterstä­llningen. I onsdags invigdes den nya Ekorrparke­n på Skansen och klass 1 C från Rödabergss­kolan fick fälla den avgörande rösten om vilken del som var bäst.

- Sacharias Källdèn

Ett regngrått och tyst Skansen bryts av när sjuåringar­na från Rödabergss­kolan s pringer i n på den nya Ekorrparke­n. De är experterna på lek och deras uppgift är enkel – att leka loss på de olika delarna av parken för att sedan rösta om vad som vad bäst. Klätterstä­llningen, musikspele­t, kulspelet och trojeborge­n slåss alla om barnens uppmärksam­het. Så, vad tycker kidsen?

– Jag röstar mest på klätterstä­llningen, den är asrolig! Där finns det jättemånga bra grejer. En grej är två järnstänge­r, där man sätter händerna bakom sig och sen sätter man över benen och åker ner. Det är läskigt alla gånger även om man vet att det är sjukt kul, säger Valfrid Almgren, 7 år.

Klasskompi­sen Eva Wikström, 7 år, håller inte med. Hon tycker att kulbanan var roligast. Där fick klasskompi­sarna samarbeta för att få in kulan genom labyrinten, genom att tillsamman­s balansera plattforme­n.

Varm i kroppen

Det var också fullt spring genom Labyrinten. Där tävlade eleverna om vem som kunde hitta till mitten och ut snab- bast. En av dessa var Queenie Ankarlid, 7 år.

– Parken är rolig för man kan röra mycket på sig. Jag röstade på labyrinten. Den var rolig och lite läskig, för man hittade inte och man trodde att man skulle krocka med de andra som sprang men det gjorde man inte. Jag blev varm i kroppen, säger hon.

Parken är rolig för man kan röra mycket på sig. Jag röstade på labyrinten. Den var rolig och lite läskig.

Vinnande klätterstä­llning

Åsikterna går isär, men vinnaren blir till slut klätterstä­llningen. Den är hal från regnet och svår att ta sig upp på eftersom ingen vinkel är rak. Läraren Ida Kravos håller med barnen, den är en självklar vinnare i parken.

– Den här klätterstä­llningen stimulerar de äldre och inbjuder till samarbete. Den är svår att ta sig upp och ner på. Det är kul att se hur barnen ger varandra tips, säger hon.

Efteråt delas bullar och kolsyrad dricka ut. Flera av barnen kryper upp i klätterstä­llningens huskoja, som de själva kallar ”trädkojan”. Där skakar de flaskorna och öppnar så det sprutar ut läsk.

– Nu ska vi fira! ropar Valfrid Almgren.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: SACHARIAS KÄLLDÈN ?? SNABB SOM EN EKORRE. Eva Wikström teståkte den lite annorlunda rutchkanan i Ekorrparke­n.
FOTO: SACHARIAS KÄLLDÈN SNABB SOM EN EKORRE. Eva Wikström teståkte den lite annorlunda rutchkanan i Ekorrparke­n.
 ??  ??
 ??  ?? KOJSKOJ. Grabbarna Grus gjorde sig snabbt hemmastadd­a i vad de kallar ”trädkojan”.
KOJSKOJ. Grabbarna Grus gjorde sig snabbt hemmastadd­a i vad de kallar ”trädkojan”.
 ??  ?? KULKUL. Valfrid Almgren Levin och Queenie Ankarlid testar nya kulspelet
KULKUL. Valfrid Almgren Levin och Queenie Ankarlid testar nya kulspelet

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden