Mitt i Vasastan

Från creddiga burgare till ny korvmoj

- Mimmi Epstein

Han hyllas i burgarkret­sar men var nära att gå in i väggen i somras. Nu ska Shahrams Alavis ställe ”Frankys” på Sveavägen bli korvhak – men hamburgarn­a försvinner inte från Vasastan.

Utifrån ser det ut som en ” va n l i g ” ki o s k . Men Franky´s på Sveavägen har varit mer välbesökt än de flesta mojar, och är enligt burgarsajt­en burgerdude­s.se ett av landets tre bästa hamburgerh­ak.

När Shahram Alavi kom tillbaka från semestern i år var jobbet nära att bli för mycket. Två anställda slutade för att plugga respektive resa och Shahram hade svårt att rekrytera folk.

– Det beror nog på att det inte är så sexigt att jobba i en kiosk. För mig blev det för mycket jobb. Jag var här från sju på morgonen till tio på kvällen och kände att om jag fortsätter en vecka till kommer jag att gå in i väggen.

Större hål i väggen

I samband med att Shahram Alavi sökte folk så fick han nys om en ledig lokal på Tegnérgata­n 16 som är 60 kvadratmet­er stor. Precis en sådan han letat efter.

– Jag ville ha lite större, men fortfarand­e att det ska vara ett hål i väggen.

Dit ska nu burgarverk- samheten flytta, men Shahram släpper inte kiosken på Sveavägen. Där, i vad som blir ”Franky´s kitchen”, ska han servera finkorv. Något som var planen från början när han efter åtta år slutade som snickare för att ge sig in i matbransch­en.

– Hamburgarn­a kom liksom emellan. Idén var att servera riktigt bra korv. Det kommer bli köttiga korvar med hemlagade tillbehör. Att hitta den nya lokalen gav mig en nytändning och energi.

Planen är att korvställe­t på Sveavägen öppnar den 8 november och Franky´s burger på Tegnérgata­n i januari nästa år.

 ??  ??
 ??  ?? UTÖKAR VERKSAMHET­EN. Shahram Alavi har nyligen anställt Max Bauer på Franky’s.
UTÖKAR VERKSAMHET­EN. Shahram Alavi har nyligen anställt Max Bauer på Franky’s.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden