Mitt i Vasastan

Så stajlar du lyan rätt inför försäljnin­gen

-

Att få till rätt känsla i hemmet är viktigt om du vill maxa försäljnin­gspriset på din bostad. Här är expertens tips på misstagen du inte ska göra om du vill lyckas med din homestylin­g.

Det är ingen hemlighet att rätt paketering kan vara avgörande för slutpriset vid en bostadsför­säljning. Och att försöka lyckas med konststyck­et har mer eller mindre blivit en folksport bland Stockholms bostadsmil­jonärer.

Homestylin­g är därför big-business och inredni ngsföretag­en som erbjuder sig att marknadsop­timera Stockholms bostadsutb­ud har de senaste åren minst sagt haft fullt upp.

”Fler förstår det viktiga”

Men det finns också mycket som bostadsäga­rna själva kan göra. Det gäller bara att ha koll på fällorna, enligt de stylister vi talat med.

– Tidigare fick vi alltid förfrågnin­gar direkt från mäklarna. Nu märker jag att många tänker homestylin­g redan innan de kontaktar mäklare. Det visar att fler och fler förstår att det är viktigt, säger Lotta Moström, stylist på Stockholms­inredare, som även märker av ett ökat intresse för kortare konsultati­oner.

Skippa billiga doftljus

Men det räcker inte med att gå bananas med ny inredning

Text: Clarence Frenker och tända billiga doftljus på visningen. Även om trenden gått från rena minimalist­iska hem till mer personliga och ombonade gäller det att göra allt med finess. En slarvigt vikt filt kan göra underverk för helheten precis som fel typ av tavlor kan sänka den.

Bor du exempelvis i Bagarmosse­n f i nns det också en poäng med att inreda i 50-talsstsil. Likaså passar det bättre med klassisk stil och Svenskt Tenn i en villa i Älvsjö, enligt Lotta Moström.

”Enhetlig stil”

– Det beror helt på hur huset eller lägenheten ser ut. Man måste fundera på vilken bostad man jobbar med, vilken miljö som finns runt omkring och hur man med det kan få till en bra helhet, säger hon, och fortsätter:

– Minimailis­tiskt är inte ute, alla stilar fungerar. Men det finns vissa saker som är trendiga och då är det viktigt att veta hur de kan användas med den inredning som finns och att skapa en enhetlig stil.

Man måste fundera på vilken miljö som finns runt om

kring.

 ??  ??
 ??  ?? Lotta Moström.
Lotta Moström.
 ??  ?? DET VARDE LJUS. Belysning är viktigt. Det ska vara mysigt men se upp för att det blir för murrigt.
DET VARDE LJUS. Belysning är viktigt. Det ska vara mysigt men se upp för att det blir för murrigt.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden