Mitt i Vasastan

Efter BonBon – öppnar nytt helt utan koncept

- Mimmi Epstein

Efter sju år med restaurang­en BonBon tröttnade Jonas Wigert på konceptet. Nu startar han i stället krogen Ilse i samma lokal. Den 23 november slår Jonas Wigert upp portarna till nya stället Ilse på Kungstensg­atan 9 där han tidigare har drivit BonBon. 75 meter därifrån, på Rådmansgat­an, har han ytterligar­e en krog, Duck & Crab, som öppnade för ett år sedan.

– Där serverar vi, som namnet antyder, anka och krabba. Duck & Crab är supernisch­ad, Ilse kommer att vara tvärtom, säger Jonas Wigert.

Vad kommer ni att servera?

– Allt mellan himmel och jord, det finns inget koncept. Det man kan säga är att vi har Europa som ram, det blir inga nudlar eller currygryto­r.

Samma meny

Restaurang­en kommer att ha exakt samma meny, med samma priser, på dagen som på kvällen.

– Dagtid tror jag att vi kommer att ha en ganska liten, men ack så trevlig, publik. Folk lägger i allmänhet inte så mycket pengar på lunch, men vi vill erbjuda exakt samma kvalitet då som kvällstid. Det kommer att locka folk som har tid att sitta en timme eller mer och som gillar att bli serverade och att det är ordentligt dukat, säger Jonas Wigert.

Själv känner han sig lurad när krogar har toppkvalit­et på maten kvällstid men inte på lunchen.

– Jag är inte så förtjust i att en krog har två skepnader. Även om lunchen är mycket billigare så gör den sämre kvaliteten att man känner sig lite lurad.

Varför döper du din nya krog till ”Ilse”?

– Det är ett fint namn, säger Jonas Wigert.

Det man kan säga är att vi har Europa som ram, det blir inga nudlar eller currygryto­r.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? NYSTART. Jonas Wigert öppnar Ilse i BonBons gamla lokaler den 23/11 klockan 11.30.
FOTO: MIMMI EPSTEIN NYSTART. Jonas Wigert öppnar Ilse i BonBons gamla lokaler den 23/11 klockan 11.30.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden