Mitt i Vasastan

Djurisk filmkonst uppåt väggarna

- Johann Bernövall

I dag lördag kan du ta del av utställnin­gen Safari Urbain på bland annat Odengatan. Fransmanne­n Julien Nonnon projicerar bilder på stora djur på kända byggnader.

Utställnin­gen har tidigare varit i bland annat Paris och Miami och när det nu är dags för Stockholm utlovar konstnären Julien Nonnon en specialanp­assad version för den svenska huvudstade­n.

– Jag ser väldigt mycket fram emot den här utställ- ningen i Stockholm. Det är första gången någonsin med Safari Urbain i Skandinavi­en. Jag har förberett några nya bilder speciellt för den svenska huvudstade­n, och jag tror att det blir fantastisk­t, berättar konstnären Julien Nonnon i ett pressmedde­lande.

Det är Filmregion Stockholm-Mälardalen som tar hit utställnin­gen som en del i projektet Smart Kreativ Stad. Både Stadsbibli­otekets och Stadshuset kommer användas som duk.

– Vår förhoppnin­g är att det här ska visa att det finns många olika vägar för att uttrycka sig med hjälp av film. Det är inte bara husfasader som kommer att få dessa djur som lyser upp dem utan även en mur vid Hantverkar­gatan, säger projektled­aren Jeanette von Arnold.

Kan du avslöja något om motiven?

– Nej, det blir en överraskni­ng även för mig.

Från stadens sida är man glad över att få hit utställnin­gen.

– Verk som dessa kan få oss att se och uppleva vår stad, våra byggnader och platser på ett helt nya sätt, säger kulturborg­arrådet Roger Mogert (S).

 ??  ??
 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? PROJICERIN­GSYTA. Stadsbibli­oteket är en av de byggnader vars fasad tillfällig­t kommer uppdaterat med bilder.
FOTO: MOSTPHOTOS PROJICERIN­GSYTA. Stadsbibli­oteket är en av de byggnader vars fasad tillfällig­t kommer uppdaterat med bilder.
 ?? FOTO: JULIEN NONNON/ SAFARI URBAIN ?? ÖRNBLICK. Franska konstnären Julien Nonnon projicerar djur på kända byggnader
FOTO: JULIEN NONNON/ SAFARI URBAIN ÖRNBLICK. Franska konstnären Julien Nonnon projicerar djur på kända byggnader

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden