Mitt i Vasastan

Staden om succébuset: ”Skapar bara förvirring”

- Mimmi Epstein

”Genialiskt och omtänksamt”. Många reagerade positivt på Vasastadsb­ons sprayade markeringa­r tio meter från övergångss­tällena på Dannemorag­atan.

En bil får inte stå parkerad närmare än tio meter ifrån ett övergångss­tälle. Som vi skrev förra veckan tröttnade ”Sten” på att se bilister som parkerade för nära övergångss­tällen bötfällas och sprayade egna ”10 m”-markeringa­r, en för var sida av vägen. ”Genialiskt och omtänksamt bus! Hoppas på copycats i andra stadsdelar” skriver en läsare om Stens markeringa­r.

Har gjort försök

Själv var personen i kontakt med trafikkont­oret i frågan för ett par år sedan och fick till svar att man gjort ett försök med gula markeringa­r i kantstenen.

”Tyvärr föll det inte så väl ut, det visade sig att efter diverse utförda reparation­er i gatan så hamnade kantste- narna inte på samma plats som de ursprungli­gen suttit och markeringa­rna hamnade på felaktiga avstånd” stod det i trafikkont­orets svar.

I dag har trafikkont­oret inga planer på att göra några markeringa­r.

– De skapar bara förvirring eftersom vi ständigt genomför förändring­ar i gaturummet. Vi stöttar oss mot vägmärkesf­örordninge­n och där finns inga sådana markeringa­r, säger Anders Porelius, pressansva­rig.

 ?? FOTO: JOHANN BERNÖVALL ?? HJÄLPARE. ”Sten” hjälper bilisterna i Vasastan att undvika böter.
FOTO: JOHANN BERNÖVALL HJÄLPARE. ”Sten” hjälper bilisterna i Vasastan att undvika böter.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden