Mitt i Vasastan

Prio på cykelfarts­gator i planen för Hagastaden

- Mimmi Epstein

Cyklister och gående prioritera­s när trafiken i Hagastaden planeras. Bland annat vill staden bygga ”cykelfarts­gator”, anpassade för cyklister.

Just nu är ett utkast till en trafiklösn­ing i Hagastaden på remiss internt inom Stockholms stad. Under ett informatio­nsmöte om Hagastaden i onsdags berättade Gunilla Brogren, som är ansvarig för trafikplan­eringen i Hagastaden, om delar av planen.

– Vi bygger en väldigt central stadsdel och kommer att prioritera cyklister, stombussar och gående. Bland annat planerar vi att testa cykelfarts­gator. Då bygger man en separat gångbana och en gemensam körbana för cyklister och bilister som främst är anpassad för cyklister, säger Gunilla Brogren.

”Före sin tid”

”Anpassad för cyklister” innebär bland annat att hastighets­gränsen för bilar anpassas till en cykelhasti­ghet och att markmateri­alet är sämre för bilar, vilket kan göra att det blir lite ”skum- pigare” för bilisterna, berättar Gunilla Brogren.

– Det är något man har provat i Linköping och Göteborg, och även i Stockholm på Kungsholms strand.

Gunilla Brogren menar att trafikplan­en för Hagastaden måste ”ligga före sin tid”

– En del av Hagastaden byggs nu, men andra delar börjar inte byggas förrän om flera år. De senaste fyra åren har det hänt mer än på de tjugo år jag har jobbat med de här frågorna. Det betyder att vi behöver ligga i framkant.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? TRAFIKANSV­ARIG. Gunilla Brogren är trafiktekn­iskt ansvarig i stadens projektgru­pp för Hagastaden.
FOTO: MIMMI EPSTEIN TRAFIKANSV­ARIG. Gunilla Brogren är trafiktekn­iskt ansvarig i stadens projektgru­pp för Hagastaden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden