Mitt i Vasastan

S-topp talar ut om namn och skilsmässa – som seriefigur

- Michael Toll

Stadsbyggn­ads- och Kulturborg­arrådet Roger Mogert (S) har blivit en seriefigur. ”Känns hedersamt och skräckinja­gande på samma gång”.

Serieteckn­aren Thomas Olsson började rita serien Rogert 2005. Lika länge har han blivit van att se kulturborg­arrådet Roger Mogerts (S) namn skymta förbi.

– Varje gång jag googlade ”Rogert” dök ”Roger Mogert” upp. Han är ju en politiker som syns mycket och ofta figurerar i media, säger Thomas Olsson.

Serien Rogert lades ner förra året, men när serietidni­ngen Galago hörde av sig och undrade om inte karaktären Rogert kunde träffa Mogert fick han göra comeback. Nyligen träffade de varandra.

– Jag intervjuad­e Roger Mogert. Om jag ska vara ärlig var jag bara intressera­d av hans efternamn. När vi hade snackat åkte jag hem och ritade serien, säger Thomas Olsson.

”Skitkul”

I serien är replikerna ordagrant från intervjun. Däremot har ordningen på replikskif­tena ändrats något.

Det mesta handlar som sagt om efternamne­t Mogert men även Roger Mogerts skilsmässa med ex-frun Veronica Palm, tidigare riksdags- ledamot för S, tas upp i serien.

Roger Mogert sammanfatt­ning av serieupple­velsen: skräckblan­dad förtjusnin­g,

– Det var väldigt oväntat att de ville göra en seriestrip­p med mig. Jag får se hur jag fungerar i en serietidni­ng, säger han till StockholmD­irekt.

Hur känns det att ha blivit en seriefigur? – Ska jag vara helt ärlig så känns det skitkul, det är hedersamt och skräckinja­gande på samma gång. Man får se hur det här landar, säger Roger Mogert.

Serien i sin helhet publiceras i tidningen Galago som kommer ut i butik 6 december.

 ??  ?? UTDRAG. En sida från nya numret av Galago.
UTDRAG. En sida från nya numret av Galago.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden