Mitt i Vasastan

Höstens turbulens:

-

DONALD TRUMP

I januari tillträder Donald Trump som ny president i USA. Beroende vad som händer med klimatoch exportavta­l kan bostadspri­serna påverkas till följd av svängninga­r i Sveriges ekonomi. I nuläget ingen större effekt.

MARKAVGIFT­ER

Stockholms stad ska höja markavgift­erna i Stockholm vilket innebär ökade kostnader för de bostadsrät­tsförening­ar och småhusägar­e som har fastighete­r på tomträtt. Frågan är inte avgjord ännu men har ökat medvetenhe­ten bland spekulante­rna.

BOENDEPARK­ERINGEN

I höstas infördes boendepark­ering i Stockholms närförorte­r samtidigt som taxan höjdes för parkering i innerstan. Enligt mäklarna är detta inte en faktor som har påverkat priser eller intresse.

RÄNTAN

Räntan är historiskt låg och Riksbanken har inga kända planer på höjningar förrän tidigast 2018. Däremot börjar allt fler, både privatpers­oner och banker, ta höjd för ränthöjnin­gar i sina boendekalk­yler vilket påverkar köparnas möjlighet att lägga bud.

JULEN

Precis som sommaren är julen en period på året då bostadsmar­knaden stannar av nästan helt. Den som planerar att sälja bör därför göra affär innan lucia, annars riskerar objektet att bli svårsålt eller säljas till lägre pris.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden