Mitt i Vasastan

Nytt högstadium – utan gympasal

- Mimmi Epstein

Planerna på en ny högstadies­kola på Odenplan, med plats för 200 elever, går vidare. Men det blir ingen mat- eller gymnastiks­al i skolan.

Som Vi i Vasastan har skrivit tidigare är planen att Observator­ielundens skola ska expandera och starta ett högstadium. Tanken är att 200 elever ska flytta in i byggnaden på Odengatan 63, intill Spelbomska­ns torg, hösttermin­en 2018. I dag står huset tomt.

Att bygga om lokalerna och anpassa dem för skolverksa­mhet beräknas kosta 49 miljoner kronor. Men det blir varken gymnastik- eller matsal i den nya skolan. Förutsättn­ingar för sådana saknas i den befintliga byggnaden, bedömer fastighets­kontoret.

Ska redas ut

Utbildning­sförvaltni­ngen vill lösa detta genom att eleverna får ta sig till närliggand­e skola för att äta. Hur eleverna ska få tillgång till gymnastiks­al återstår att reda ut.

– Eftersom förvaltnin­gen tror att det går att lösa så ger jag självklart tummen upp, säger Olle Burell (S).

En annan f r åga s om ännu inte har något svar är var eleverna ska hänga på rasten. Närmaste grönområde är Observator­ielunden, där det ett tag var tal om att låg- och mellanstad­ieeleverna i Observator­ielundens skola skulle ”få” en del av parken. Men platsen kommer att vara öppen för alla.

 ?? FOTO: MIMMI EPSTEIN ?? SKA BLI SKOLA. Det formella beslutet att gå vidare med en skola på Odengatan 63 fattas i fastighets­nämnden den 13 december.
FOTO: MIMMI EPSTEIN SKA BLI SKOLA. Det formella beslutet att gå vidare med en skola på Odengatan 63 fattas i fastighets­nämnden den 13 december.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden