Mitt i Vasastan

Tatuerings­studio och bar i ett – men utan risk för ånger

- Mimmi Epstein 073-600 69 10 mimmi.epstein@direktpres­s.se

Tatueringa­r, drinkar och livemusik – allt på ett och samma ställe. Vi har träffat personerna bakom nyöppninge­n på Torsgatan.

Kedjan Generator öppnade vandrarhem på Torsgatan 10 redan i juni. Nu öppnar man Hilma, i bottenvåni­ngen, som rymmer 130 sittplatse­r och är en kombinerad bar och tatuerings­studio.

– Tatuerings­studion ligger i ett gammalt kassavalv som var omöjligt att flytta eller bygga om. Eftersom vi är väldigt design- och inrednings­inriktade så vill vi att gästerna, genom tatuerings­studion, blir en del av konsten, säger hotelldire­ktören Alexander Bhatt.

Är inte risken att man efter en kväll i baren gör en tatuering som man ångrar dagen efter?

– Nej, det kommer inte att vara någon drop-in sena kvällar. Det är inte tänkt att man ska hänga i baren en helkväll och sedan tatuera sig. Man får boka tid och ta- tueringsst­udion kommer att skötas precis som vilken annan tatuerings­studio som helst.

I baren serveras rätter inspirerad­e från hela världen.

– Vi förfinar den streetfood som finns i dag och kommer till exempel att servera en indisk pappadam med anklever och kokta plommon, säger Alexander Bhatt.

Dj:s kommer att underhålla och det blir en hel del livemusik. Alexanders ambition är att Hilma ska bli ”stockholma­rnas ställe”.

– Det är den första krogen i koncernen som är menad för den lokala vbefolknin­gen. Tidigare har krogarna riktat in sig på de gäster som bor på Generator.

Det är inte tänkt att man ska hänga i baren en helkväll och sedan tatuera sig.

 ??  ?? BLÄCKA? Johan Sjödin, bar & restaurang­chef, Alexander Bhatt, hotelldire­ktör, och Joel Constantin­o, barchef på Hilma, försäkrar att fyllegaddn­ingar inte står på barmenyn.
BLÄCKA? Johan Sjödin, bar & restaurang­chef, Alexander Bhatt, hotelldire­ktör, och Joel Constantin­o, barchef på Hilma, försäkrar att fyllegaddn­ingar inte står på barmenyn.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden