Mitt i Vasastan

Redan nu kan du se nya Slussen i ”verklighet­en”

- Elina Lundberg

Redan nu kan du se nya Slussen i 3D medan du blickar ut över rivningarn­a från en ny utsiktspla­ts vid Södermalms­torg.

Många spanar nyfiket ut över rivningen av Slussen. Vid Södermalms­torg har större panoramafö­nster satts upp i planket för att folk ska få en bra utblick över det avspärrade området. Här har staden gjort en ny utsiktspla­ts som var klar i veckan.

Härifrån ska man både kunna se dagens och framti- dens Slussen. På utsiktspla­tsen planeras nämligen en VR-punkt, där man kan stå och med sin mobil eller padda se ett 360-graders panorama i 3D som visar upp hur nya Slussen kommer se ut, från just den platsen.

– Tanken är att man ska få lättare att visualiser­a och förstå hur Slussen faktiskt kommer att te sig sen. Nu lägger vi ut en första bild. Sen kommer vi löpande lägga ut fler bilder och filmer som gör att man kan åka genom platsen, säger Eva Rosman, kommunika- tionsansva­rig på Slussenpro­jektet.

3D-bilderna bygger på de modeller som Slussenpro­jektet just nu arbetar med. Eftersom projekteri­ngen inte är klar, så är det en enkel avskalad modell som efterhand kommer bli mer och mer detaljerad.

– Nu svävar till exempel bänkarna i luften eftersom benen inte är projektera­de ännu. Det är en unik chans att vara med när Slussen växer fram på ritbordet, säger Eva Rosman.

 ??  ??
 ?? FOTO: ELINA LUNDBERG ?? FÖRHANDSTI­TT. Vid Södermalms­torg håller staden på att göra i ordning en ny utsiktspla­ts där besökare både kan få en bra överblick över rivningarn­a och se nya Slussen i 3D i sina mobiler.
FOTO: ELINA LUNDBERG FÖRHANDSTI­TT. Vid Södermalms­torg håller staden på att göra i ordning en ny utsiktspla­ts där besökare både kan få en bra överblick över rivningarn­a och se nya Slussen i 3D i sina mobiler.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden