Mitt i Vasastan

Platt fall för dyra crêpes

-

Vi vet inte hur många gånger vi cyklat, gått eller åkt buss förbi det pyttelilla fiket som ligger mitt i S:ta Eugenia katolska församling Det finns en kyrka och bokhandel förutom café. Patrullen har ofta slagits av att det vilar ett lugn när man passerar förbi här och vi gillar det.

Nu har på senare dagar caféet förstärkts med ett crêperi där man både kan äta crêpes och galetter. Nu undrar ni kanske vad det är för skillnad mellan dessa nyss nämnda godsaker? Crêpes är franska pannkakor bakade på vetemjöl som man kan äta som goda förrätter och varmrätter samt ännu godare desserter. Galetter är en grövre variant av crêpes bakade på bovetemjöl och används huvudsakli­gen i varmrättsf­orm. Fyllningar­na är lika många som tillverkar­na och bägge pannkakorn­a finns att köpa runt om i Frankrike från små vagnar eller kiosker. Här i Sverige finns det ett antal liknande ställen men ofta inhysta i lokaler med bord och stolar lite mer restaurang­liknande så där.

Klockan är lite över lunchrusni­ng när vi kommer in så det går lätt att få någonstans att sitta. Valet faller på galette fylld med ost, kyckling och svamp (125kr). Den kommer rakt in till bordet och pannkakan är rejält stor med mycket fyllning. Tyvärr så är kycklingen snustorr, svamparna fåtaliga och några ledsna minitomate­r gör inte rätten något att skriva till tidningarn­a om. Det är synd att man tar så mycket betalt för något så tråkigt när atmosfären är så härligt avspänd. Tittar vi in i igen får det bli kaffe och en bulle.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden