Mitt i Vasastan

Pang-pang i förskolan – skäms!

- Småbarnsfö­rälder och feminist

Mina barn går i en kommunal förskola driven av Stockhoms stad. För ett tag sedan började den äldre skrika ”Skjut pang-pang-pang” hemma, och varken jag eller min partner kunde förstå varifrån det kom. Vi spelar inte mobilspel och och tittar inte på TV-program där hen kunde ha plockat upp det. Efter en period av gagnlöst sökande lyckades vi spåra ner orsaken till förskolan, och andra föräldrar jag pratade med hade liknande erfarenhet­er. Vissa hade även sett barnen dansa till musikvideo­s på lite väl lättklädda kvinnor (!), något jag aldrig hade kunnat föreställa mig skulle kunna hända på en förskola i en påstådd feministis­k kommun.

Jag och de andra föräldrarn­a pratade om problemet med lärare på förskolan, men de hänvisade till förskolech­efen, samtidigt som hen skyllde ifrån sig på gruppens pedagoger. Trots upprepade påtrycknin­gar från både organisera­de och enskilda föräldrar har inget hänt. När jag såg att problemet bara skulle sopas under mattan försökte jag även komma i kontakt med de ansvariga politikern­a, men de har alltid varit ”upptagna” och ignorerat mig.

Det har gått en månad sedan dess och inget har hänt. Nu har fått nog, därför skriver jag det här. Jag hoppas att någon av de ansvariga läser det här och skäms. Men ännu mer hoppas jag på att någonting görs åt problemet. Hur svårt kan det vara?

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? FÖRSKOLEPR­OBLEM. Skribenten­s barn får dåliga vanor i stadens förskola.
FOTO: MOSTPHOTOS FÖRSKOLEPR­OBLEM. Skribenten­s barn får dåliga vanor i stadens förskola.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden