Mitt i Vasastan

De rimmar åt dig – gå dit och säg hej

-

I helgen sitter komikerna Elina Du Rietz och Gussi Löwenhielm i Västermalm­sgallerian och hittar på julrim till dina klappar. Men redan nu verkar den förstnämnd­a vara igång...

Varför är just du en bra julklappsr­immare?

– Jag har ingen direkt prestige, slappar mest och äter marsipangr­is. Men har dock rimmat varje jul, och rimmar man med kul, så kan det lätt bli strul. Förra året leverera- des en chock, när de kom på mig med julens kock.

Har du något särskilt rim du är nöjd med genom åren?

– Nu finns det inte längre någon grund, att sitta där och svälta som en hund. Äggula, hundkorv och animaliskt fett, är något du gillar har vi sett. Lämna hundens korv ifred, och ta nu fram en stor stor sked (det var nåt äckligt hälsoprepa­rat till min pappa).

Vad känneteckn­ar ett bra julklappsr­im?

– Det är ganska dåligt och ofta roligt, att lyckas är ju sällan troligt. Precis som det här – känns ju verkligen sådär.

Vad tror du är den typiska Kungsholms­julklappen?

– Något ljust och fräscht och exklusivt, Kungsholms- bor skrivs väl kursivt? Kanske en Josef Frank? Kungsholms­bor slår sällan dank. Hur ska du själv fira jul? – Med mor och far och barn och sambo, lär väl knappast bli nån mambo. Men en stillsam vanlig jul, så länge inte kidsen spårar ur. Hur ser ditt 2017 ut? – Det blir stand up landet runt, Norra Brunn och RAW och annat strunt. Mycket TV och en show, Osvajpade Diamanter - den é skoj. Spelas på Teater Brunnsgata­n fyra - köp biljett de är inte dyra!

 ?? FOTO: FREDRIK SJÖBERG ?? HJÄLPER TILL. Komikern och skådespele­rskan Elina Du Rietz rimmar i Västermalm­sgallerian­s rimstuga på lördag och söndag.
FOTO: FREDRIK SJÖBERG HJÄLPER TILL. Komikern och skådespele­rskan Elina Du Rietz rimmar i Västermalm­sgallerian­s rimstuga på lördag och söndag.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden