Mitt i Vasastan

Populär kvarterskr­og vid Odenplan stänger för gott

Efter sju år i hörnet Odengatan/Västmannag­atan går kvarterskr­ogen i graven. ”Vi lämnar på topp” säger Tapi Andrén som har restaurang­en tillsamman­s med sin bror.

- Mimmi Epstein

Knappt två veckor återstår för kvarterskr­ogen BankOmat på Odenplan. Stammisarn­a har fått hej då-mejl och på restaurang­ens Facebook-sida skriver ägarna och bröderna Tapi och Dante Andrén ett tack riktat till gäster, personal, leverantör­er, nära och kära.

– Jag har haft stället i sju år, min bror kom in för tre år sedan, och känner att det är dags att gå vidare och prova nya saker. Jag ska bli pappa igen och min bror ska ägna mer tid åt sin matpodd, säger Tapi Andrén.

Han och Dante kommer framförall­t att sakna stammisarn­a.

– Det är så roligt för vi har vissa stammisar som alltid kommer på måndagar, andra på tisdagar, och så vidare. Jag jobbade i fredags och då märktes det att folk har börjat fatta att vi stänger. Många är superledsn­a och det känns såklart tufft. Det är från dem man har fått energin.

Han betonar att det går bra för BankOmat och att bröderna väljer att sluta på topp. Det är inte otänkbart att de öppnar något nytt ställe i Vasastan i framtiden, men Tapi Andrén vill inte lova något.

– Inga beslut är tagna, men i så fall kommer vi att vara ännu mer nischade och göra ett BankOmat 2.0, säger han.

Den 29/12 är sista kvällen stället har öppet och då blir det bartömning. I mars öppnar Eatnam, en ny vietnamesi­sk krog, i lokalen.

– Vi kommer att servera våra favoriter från södra Vietnam, säger delägaren Cecilia Ly.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? BYE BYE. Dante och Tapi Andrén säger hej då till BankOmats gäster.
FOTO: PRIVAT BYE BYE. Dante och Tapi Andrén säger hej då till BankOmats gäster.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden