Mitt i Vasastan

Edwards jullåt gör succé – nästa kan bli protestsån­g

- Michael Toll

Edward Blom gör succé med egen jullåt. Nu öppnar han dörren för att spela in en kampsång mot Nobel Center.

Gastronome­n och matprofile­n Edward Blom släppte i slutet av november jullåten ”Nu lagar vi julen”. Den är nu en av de mest spelade på Spotify och har redan lirats uppemot 600 000 gånger, just nu cirka 30 000 gånger om dagen.

– Högst oväntat har det blivit en succé. Jag hade inga förväntnin­gar alls, men tackade ja att medverka eftersom jag tyckte det var en bra text och en catchy refräng, säger Edward Blom.

Låten var klar redan förra julen, men då hade Edward ingen möjlighet att komma till studion och spela in den. Att låten är populär råder det ingen tvekan om. Förra veckan hamnade ”Nu lagar vi julen” på topplistan över det tio mest virala låtarna i världen.

– Låten är skriven av Thomas G:son som är ett riktigt proffs. Jag petade lite i texten för att det skulle passa mig bättre, men att så här många skulle lyssna på den kunde jag aldrig ana, säger Edward Blom som själv lyssnar på den tre, fyra gånger om dagen.

Det finns i dagsläget inga planer på ett helt studioal- bum. Men Edward Blom spelar gärna in fler låtar. Bland annat skulle han kunna tänka sig att med en kampsång slå ett slag för att Nobel Center inte ska byggas på Blasieholm­en.

– Det kanske jag ska ta och göra. Gärna nåt motsvarand­e ”Lyckliga gatan” från 1960-talet. Det skulle verkligen behövas i Stockholm idag. Det var poeterna och sångarna som protestera­de och påverkade kraftigt.

Har du alltid haft sångröst?

– Nej, och den är inte speciellt bra nu heller. Det blir mest psalmer i kyrkan och snapsvisor med vänner.

 ??  ??
 ?? FOTO: LO LÖÖF, ILLUSTRATI­ON: DAVID CHIPPERFIE­LD ARCHITECTS ?? FÖRST JUL SEN PROTEST. Edward Bloms jullåt går bra på Spotify Nu kan han tänka sig att göra kampsång mot Nobel Center.
FOTO: LO LÖÖF, ILLUSTRATI­ON: DAVID CHIPPERFIE­LD ARCHITECTS FÖRST JUL SEN PROTEST. Edward Bloms jullåt går bra på Spotify Nu kan han tänka sig att göra kampsång mot Nobel Center.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden