Mitt i Vasastan

Pr-strateg fixar Skam-fest – då portas ungdomarna

- Johann Bernövall

Få har undkommit hypen kring norska tv-serien ”Skam”, och nu ska den hyllas med fest. Men de som serien handlar om – tonåringar­na – kommer inte in.

Den 20 januari är det dags och redan nu har drygt 600 personer på Facebook aviserat att de kommer till Söderarran­gemanget. Arrangören Ida Holmen, som är från Norge men till vardags jobbar på en pr-byrå i Stockholm, är inte överraskad över det stora intresset.

– Som norska känns det jätterolig­t att så här många blivit bitna av serien även i Sverige. Det beror nog på att serien tar upp viktiga sociala frågor på ett sätt som gör det lätt för alla att förstå, säger Ida Holmen.

Från början skulle det bli en liten fest på den mindre Bar Brooklyn men det stora intresset gjorde att festen sköts fram och flyttade till betydligt större Debaser Strand nästdörrs.

– Tanken var en fest för vänner och vänners vänner. Men jag insåg snabbt att det skulle bli större än så, vilket inte är så konstigt egentligen med tanke på hypen kring serien.

Mindre parti förköp

Biljetter till evenemange­t köps primärt i dörren men ett mindre parti biljetter släpps till förköp i början av veckan. Något som kan verka märkligt är att åldersgrän­sen i dörren är satt till 20, eftersom det trots allt rör sig om en ungdomsser­ie.

– Förköpsbil­jetterna är det 18-årsgräns på, så det gäller att vara snabb om man är under 20. Dessvärre har inte vi som arrangör kunnat påverka åldersgrän­sen som gäller på Debaser. Inte ens Noora från serien skulle kunna ta sig in med falsklegg är jag rädd – så det är ingen idé att ens försöka, säger Ida Holmen.

 ??  ??
 ??  ?? VORS-LÖST? ”Dessvärre har inte vi som arrangör kunnat påverka åldersgrän­sen som gäller på Debaser”, säger Ida Holmen, som står bakom Skam-festen.
VORS-LÖST? ”Dessvärre har inte vi som arrangör kunnat påverka åldersgrän­sen som gäller på Debaser”, säger Ida Holmen, som står bakom Skam-festen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden